Nieuweling Jens Dalle verslaat Michiel Lambrecht en boekt vijfde zege van het seizoen

Redactie KW

Jens Dalle heeft de Ereprijs Axa Bankkantoor Rik Senghier gewonnen. Hij was de beste in een spurt met vijf en verwees Michiel Lambrecht, een andere seizoensrevelatie, naar de tweede plaats. Het is al de vijfde overwinning van het seizoen voor Dalle.

Voor de Ereprijs Axa Bankkantoor Rik Senghier kwamen 51 nieuwelingen aan de start. Lars De Beule besloot al in de tweede ronde dat de aanval de beste verdediging was. Een ronde later kreeg hij het gezelschap van Jakov Beirlaen, Maxim Teleur en Koen Lannoo. Het uitgedunde peloton volgde toen op een halve minuut.

De kopgroep van vier kreeg halverwege de wedstrijd het gezelschap van Michiel Lambrecht, Wouter Remmerie, Jens Dalle, Ugo Deweerd en William Denys. Nadat eerst de aanstoker van de vlucht, Lars De Beul, het te lastig kreeg vooraan, konden ook Koen Lannoo, Ugo Deweerd en Jakov Beirlaen het tempo vooraan niet meer volgen. In de spurt met vijf gaf Jens Dalle zijn kompanen Michiel Lambrecht, Maxim Delrue, Wouter Remmerie en William Denys het nakijken. Jakov Beirlaen spurtte 40 seconden later naar de zesde plaats terwijl Dylan Botterberg op twee minuten van de winnaar de spurt van het peloton won. Hij werd nog negende plaats. Voor Dalle was het al de vijfde zege van het seizoen.

Top 10

1. Jens Dalle

2. Michiel Lambrecht

3. Maxim Delrue

4. Wout Remmerie

5. William Denys

6. Jakov Beirlaen + 0’36

7. Ugo Deweerd

8. Koen Lannoo

9. Dylan Botterberg + 2’02

10. Lars De Beul

De volledige uitslag vind je hier.

(WO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier