Nieuweling Baptiste Dewil is bezig aan sterk seizoen

Baptiste Dewil greep in Geluveld net naast de zege. (foto a-Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Baptiste Dewil (16) is dit seizoen bijna niet uit de top tien weg te slaan. Met een achtste plaats in Vezin (Topcompetitie) bewees de nieuweling van CT Luc Wallays-JRR dat hij ook in het grotere werk zijn mannetje staat. “Ik hou vooral van de zwaardere koersen”, aldus de Roeselarenaar.

“Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan dit seizoen”, aldus Baptiste Dewil. “Zeker niet toen de vorm er in het begin van het seizoen nog niet was. Ik was een week later begonnen dan anders en het liep aanvankelijk niet zo vlot. Maar ik had gelukkig snel de goede vorm te pakken en kon al enkele mooie resultaten neerzetten. Ik hou vooral van de zwaardere koersen, zoals in Geluveld waar ik in de sprint maar nipt het onderspit moest delven tegen Nathan Maeyaert. Uiteraard had ik liever nog wat meer mooie ereplaatsen behaald, maar ik mag zeker niet klagen.” Naast deze tweede plaats in Geluveld werd Baptiste ook al eens vijfde (PK tijdrijden Ruddervoorde), zesde (Sinaai), zevende (Zutendaal), achtste (PK De Panne, Ledegem, Sint-Truiden en Vezin) en negende (Rotselaar).

Hersenschudding

Na een weekendje rust hervat de nieuweling van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare dit weekend de competitie. “In de Herman Van Springel Diamond in Duffel was ik na 19 km ten val gekomen en liep ik een lichte hersenschudding op. Ik moest dus noodgedwongen een weekje rust inlassen, maar ik ben er uiteindelijk nog goed vanaf gekomen. Ik ondervind er al geen last meer van en kan me nu volledig focussen op het tweede deel van mijn seizoen”, aldus Baptiste, die industriële wetenschappen volgt aan het VTI in Roeselare.

Na mijn prestatie in Vezin kijk ik ook uit naar de andere klimkoersen in de zomer

“Mijn verwachtingen voor de rest van het seizoen? Ik hoop vooral een constant seizoen te blijven rijden en eens een koers te kunnen winnen. Na mijn goede prestaties in Vezin, waar ik deel uitmaakte van de kopgroep en uiteindelijk als achtste finishte, kijk ik ook uit naar de andere klimkoersen die nog op de kalender staan. Daarnaast staat ook de Beker der Vlaamse Ardennen met stip in mijn agenda. Vorig jaar werd ik tweede in de eindstand en hopelijk kan ik ook nu weer goed voor de dag komen”, besluit de Roeselarenaar, die als 14-jarige aspirant begon te koersen. “Mijn opa is zot van de koers en ik zat in klas met Maxime Vinckier, die mij eens uitnodigde voor een infoavond. Zo ben ik ook beginnen te koersen. Het eerste jaar was moeilijk, maar vanaf de nieuwelingen ging het geleidelijk aan beter.” (SM)