Nieuwe uitdaging voor Mathias Delameilleure en co

Stijn Moerman

Nadat hij jaren geleden mee aan de wieg stond van Dovy Keukens-FCC was het tijd voor een nieuwe uitdaging voor Mathias Delameilleure. Samen met zijn Moorsleedse vrienden Ward Lapiere en Thijs Vanhee begon de Rumbekenaar een eigen team: Body en Bike-BMB Boekhouding, met Dieter Vanwildemeersch als voorzitter.

“Ik speelde al een tijdje met het idee om een eigen ploeg op te starten”, steekt Mathias Delameilleure (32) van wal. “Samen met Ward Lapiere en Thijs Vanhee hebben we indertijd Dovy Keukens-FCC mee opgestart, maar dat team is enorm gegroeid en is niet meer het kleine, gemoedelijke ploegje van in het begin. We worden ook weer een jaartje ouder en daarom hebben we beslist om een nieuw, klein clubje te starten. (lacht) Bovendien wou ik altijd al mijn eigen praktijk op de kledij van een wielerploeg zien staan.”

Van die wedstrijden in het buitenland maken we ook meestal een weekendje met de familie. We zijn immers al jarenlang vrienden

“Het nieuwe team zorgt ook voor een nieuwe uitdaging. Mijn provinciale titel een paar jaar terug was heel mooi, maar zorgde ook voor een voldaan gevoel. Ik had mijn ultieme doel bereikt. De voorbije jaren heb ik enkele granfondo’s gereden en het is de bedoeling om dat ook dit seizoen te doen, in combinatie met een 30-tal koersen bij de elite zonder contract. In mei rijden we alvast onze eerste granfondo’s met de Granfondo Vosges in Frankrijk en de Schleck in Luxemburg. Daarnaast staan ook nog de ‘Criq’ in La Roche en La Ronde Picarde op ons programma. De rest zien we nog wel. Van die wedstrijden maken we ook meestal een weekendje met de familie. We zijn immers al jarenlang vrienden. Met Dieter kom ik al van bij de jeugd overeen en Ward en Thijs heb ik als belofte leren kennen. Dat kan dus al tellen.”

Voorzitter is clubkampioen

Het team opent het seizoen zondag in Ichtegem, al kroonde voorzitter Dieter Vanwildemeersch zich – na 15 jaar inactiviteit – tot clubkampioen in Meulebeke. “Hij was de enige van onze ploeg aan de start, maar het was een leuke opener. In de paasvakantie nemen we deel aan de vijfdaagse Arden Challenge. Het is enorm zwaar, maar rendeert met het oog op de rest van het seizoen. Zelf hoop ik even goed te doen als vorig jaar. Dus mee de koers maken en vanaf de zomer de finales kleuren. Vorig seizoen stond ik verschillende keren op het podium, maar greep ik telkens nipt naast de zege. Het zou leuk zijn, moest het dit seizoen toch nog eens lukken. De granfondo’s wil ik verder ontdekken en meestrijden voor de top tien.” (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.