Nieuwe tweedaagse voor dames jeugd in Nokere en Oostrozebeke

Koen De Mets wil het dameswielrennen bij de jeugd een duwtje in de rug geven en besloot daarom een tweedaagse te organiseren. Met een koers in Nokere en een tijdrit én rit in Oostrozebeke wordt de Stanza Die Making Young Ladies Tour – op 25 en 26 mei – meteen een wedstrijd met internationale allures.

Marith Vanhove. (foto Coghe) © Foto Coghe

“Met mijn bedrijven wilden we iets terugdoen voor de maatschappij en daarom beslisten we een tweedaagse wielerwedstrijd voor dames jeugd te organiseren”, aldus organisator Koen De Mets, die ook sponsor is van de Molenspurters Meulebeke, waar ze met Marith Vanhove de Belgische nieuwelingenkampioene in de rangen hebben. “Het dameswielrennen en dan vooral de jeugd heeft het al jaren moeilijk en kan zelfs niet ieder weekend een koers afwerken. Zo is het idee voor deze tweedaagse ontstaan. Ik heb contact opgenomen met bondscoach Ludwig Willems om samen het idee uit te werken. Ik wilde een lastige, maar doenbare koers in elkaar steken. We hebben gesproken met de organisatie van Nokere Koerse en zij waren meteen enthousiast om ons logistieke steun te bieden. De meisjes zullen er zaterdag uiteindelijk zes ronden van 10 km afwerken, met telkens Nokereberg en de kasseien van de Herlegemstraat.”

Tijdrit in Oostrozebeke

“Op zondag trekken we naar Oostrozebeke, waar de meisjes de kans krijgen om een tijdrit van 7,3 km af te werken. Daarna volgt nog een rit in lijn van zes ronden van 7,3 km, goed voor 43,8 km. Het parcours op De Ginste is niet te onderschatten, zeker als er wat wind staat. Ik denk dat we erin geslaagd zijn een mooie tweedaagse in elkaar te steken. En met een 40-tal Nederlandse meisjes en een team uit Ierland krijgen we meteen een mooi deelnemersveld aan de start. We hebben ook voor een zestal truien gezorgd en er zullen 20 verschillende trofeeën te winnen zijn. Niet het geld, maar het prestige telt.”

Veel geld

“Ik wilde de wedstrijd niet te groot maken, maar het is uiteindelijk toch al meer dan aanvankelijk gedacht”, lacht Koen. “Het kost veel geld, maar buiten de zes sponsors voor de truien neem ik de rest voor mijn rekening. Op die manier kunnen we onze goesting doen. We zijn Cycling Vlaanderen ook dankbaar om ons te helpen met de wirwar aan papieren. Het is onze bedoeling om deze tweedaagse verder uit te bouwen en er in de toekomst misschien een verlengstuk aan te breien.”

Op 25 en 26 mei organiseren Nico Vanhove en Koen De Mets met medewerking van de Molenspurters Meulebeke de Stanza Die Making Young Ladies Tour. De eerste rit van deze tweedaagse voor dames- nieuwelingen en juniores vindt plaats in Nokere. Nieuwelingen starten er om 12 uur voor 60 km of zes ronden. De juniores vertrekken om 14.30 uur voor 80 km of tien ronden.

Zondag gebeuren alle koersformaliteiten vanaf 9 uur in café De Grot in Oostrozebeke. Om 11 uur begint de eerste jeugdige dame aan de tijdrit over 7,3 km of één ronde. Het startsein voor de wegwedstrijd weerklinkt om 15.30 uur. De meisjes moeten zes ronden of 43,8 km afleggen. De aankomst wordt omstreeks 16.45 uur ter hoogte van de kerk verwacht.

Parcours: Boomgaardstraat, Bergstraat, Dentergemstraat, Hoogleenstraat, Molenstraat, Aardenmolenstraat, Grotstraat. (GVP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.