https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Niet alles verandert in goud

© VDB
Tom Vandenbussche

Tien jaar en tien maanden oud was Iben Rommelaere toen hij op zondag 11 oktober 2015 in de Aspiranten Cyclocross Cup in Ardooie de tegenstand op een hoopje reed. Deze krant ging enthousiast mee in de nieuwe West-Vlaamse crosshype. ‘170 seconden voorsprong na veldrit van 19 minuten’, kopten we. De piepjonge Harelbekenaar was gelanceerd, kroonde zich twee maanden later in Oosterzele ook tot Belgisch kampioen bij de 12-jarige aspiranten en werd door ons prompt gevraagd voor een dubbelinterview met zijn idool en dorpsgenoot Eli Iserbyt.

Iben ging in de leer bij ex-crosser Rudi Van de Sompel, al van bij de aspiranten ook de man achter de schema’s van Iserbyt. Rudi, die Iben via zijn crossende zoon Jori de jaren ervoor vaak aan het werk had gezien, maande zijn kersverse pupil meteen aan om het aantal trainingsuren drastisch in te perken, net zoals hij indertijd met Eli had gedaan.

Het heeft niet mogen zijn. Anno 2019 wordt nieuweling Iben niet meer door Rudi begeleid. Hij traint te veel voor iemand van die leeftijd, horen we. Zou het? Dat kunnen alleen Iben en zijn entourage ons vertellen. Wat er ook van waar is, in topsportland is er maar één zekerheid: niet alles verandert zomaar in goud.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.