Neobelofte Staf Fieuw wil dit seizoen vooral bijleren

Staf Fieuw kende een moeilijk debuut bij de beloften. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Eerstejaarsbelofte Staf Fieuw (18) stond vorige week zondag aan de start van de winderige wedstrijd in Haringe. De jonge renner van Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos-Capoen heeft een moeilijke winter achter de rug, maar blijft positief. “Stap per stap ben ik aan het groeien.”

Staf Fieuw reed vorig jaar een degelijk seizoen als tweedejaarsjunior. Toch eindigde zijn jaar wat in mineur. “Ergens in september brak ik mijn voet. Ik moest het gips in en daarna moest ik lang kine volgen. Ik heb toch zes maanden zitten sukkelen. Deze winter kon ik zelfs lang niet pijnvrij fietsen. Nu is het beter, maar heb ik toch een serieuze achterstand opgelopen.” Om de overstap naar de beloften te maken, sloot Staf zich ook aan bij een nieuwe ploeg: Decock-Van Eyck-Devos-Capoen. De Poelkapellenaar is tevreden over zijn nieuwe ploeg. “Ik kreeg een mooi aanbod en ben daarop ingegaan. Ik voel me goed en ik ben blij met de omkadering.” Wielerteam Decock vormt een sterke ploeg en heeft met Joeri Calleeuw, Jens Vandenbogaerde en Koen Demuynck enkele serieuze kleppers in de rangen. “Dat zijn renners waar ik veel van kan leren. Tijdens de groepstrainingen hebben ze me ook veel tips gegeven.”

Rukwinden

Op 23 februari reed Staf zijn eerste wedstrijd als belofte in Emelgem bij Izegem. “Ik merkte dat er nog veel werk aan de winkel was en besloot om mij even te focussen op mijn trainingen. Ik had onlangs ook 100 dagen op school en dat wou ik zeker niet missen. Uiteindelijk is dat een eenmalig iets.”

Achteraf gezien was het niet verstandig om in Haringe te starten, maar ik ben blij dat ik toch wat wedstrijdkilometers heb kunnen opdoen

Vorige week zondag stond Staf opnieuw aan de start van een wedstrijd, in eigen streek in Haringe. De wedstrijd werd ontsierd door het stormweer en een aantal stevige rukwinden. Veel renners maakten tijdens de wedstrijd kennis met de gracht. “Ik kon gelukkig recht blijven. Achteraf gezien was het niet echt verstandig om hier te starten, maar ik ben blij dat ik wat wedstrijdkilometers kon opdoen. Een beetje afzien kan geen kwaad.”

Goed gevoel

Dit weekend zal Staf opnieuw een wedstrijd betwisten, maar waar dat precies zal zijn, weet hij wel nog niet. Het weerbericht belooft alvast opnieuw helse weersomstandigheden. “Ik hoop vooral beter te doen dan vorige week. Stap per stap ben ik aan het groeien. Ik startte aan dit seizoen zonder specifieke verwachtingen. Reken me dus ook niet af op mijn prestaties. Dit seizoen is een jaar van leren en sterker worden. Ik wil mij aanpassen en tegen het einde van het jaar mijn wedstrijden uitrijden. Hopelijk kan ik daar volgend jaar de vruchten van plukken.”