Nederlandse Marianne Vos beste dame op Superprestige Ruddervoorde

Redactie KW

Marianne Vos heeft de Superprestige in Ruddervoorde gewonnen. De Nederlandse maakte het verschil in de voorlaatste ronde en soleerde naar de zege. Annemarie Worst werd tweede, Kim Van de Steene knokte zich naar een derde plaats.

Geen Katie Compton aan de start in Ruddervoorde, nog steeds ziek, maar met Marianne Vos kon de organisatie wel uitpakken. De Nederlandse stond er voor het eerst aan de start en dus was het uitkijken naar het optreden van de zevenvoudige wereldkampioene die al vier keer wist te juichen dit seizoen.

We kregen op het snelle parcours in Ruddervoorde lange tijd een gesloten wedstrijd. De Luxemburgse Christine Majerus kende een kanonstart, maar Marianne Vos, Maud Kaptheijns en Annemarie Worst waren bij de les en lieten haar niet rijden. Sanne Cant had haar start wel gemist en moest al meteen in de achtervolging, samen met Kim Van de Steene, Ceylin Alvarado en nog enkele anderen.

Alvarado schoof op, net zoals Van Loy, en bij het ingaan van de tweede ronde was het Alvarado die versnelde. Enkel Van Loy, Vos en Worst konden volgen. Het groepje met Cant en Van de Steene volgde al op 17 seconden.

Het was Van de Steene die in de zandstrook stevig uitpakte en de kloof zou dichten op de vier leiders. Cant volgde nog wat verder. Net toen ze zou aansluiten vooraan, in de voorlaatste ronde, besloot Vos uit te pakken. Ze sloeg een gaatje, al kon Worst wel nog mee. Van Loy maakte een slipper en miste de kans op een mooie podiumplaats.

Vos versnelde nog een keer en Worst moest lossen. Vijf seconden bleek het verschil met de Nederlandse bij het ingaan van de slotronde, het was een voorsprong die ze niet meer uit handen zou geven. Worst zou vrede moeten nemen met de tweede plaats.

De strijd om de derde plek kende nog heel wat spanning met Van de Steene, Cant, Alvarado en Betsema, winnares in Neerpelt, en Arzuffi. Het was Van de Steene die het zou halen.

(Belga / GST)

Resultaten dames:

1: Marianne Vos

2: Annemarie Worst

3: Kim Van De Steene

Resultaten beloften:

Nederlandse Marianne Vos beste dame op Superprestige Ruddervoorde

1: Annemarie Worst ( Leidster klassement superprestige

2: Ceylin Del Carmen Alvarado (beste belofte vandaag)

2810 – Dames – Ruddervoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier