Van meet af aan was een kopgroep met onder meer Yves Lampaert aan boord weggereden van het peloton. Dit bleef heel de koers zo, de afstand groeide uit tot bijna een minuut om dan pas de laatste van 14 rondes weer in te krimpen tot een 50-tal meter.

Uiteindelijk draaide het uit op een massaspurt. De rijendikke menigte zag uiteindelijk Wesley Kreder van Wanty Group Gobert als eerste over de finish rijden met in zijn zog Stijn Steels, die meteen werd uitgeroepen tot West-Vlaams kampioen en Maxime Farrazijn die de derde ereplaats inpalmde.

De Nederlander mocht naast de trofee, bloemen en kunstwerk van Johan Herman zijn lengte in bakken bier ontvangen. De Nederlander beloofde stellig die te delen met zijn ploegmaats.

(MI-foto's Frank)

De top 10

1. Wesley Kreder

2. Stijn Steels

3. Maxime Farazijn

4. Jordi Meeus

5. Niels De Rooze

6. Mathias De Witte

7. Michael Van Staeyen

8. Glenn Debruyne

9. Neil Van Der Ploeg (Aus)

10. Coen Vermeltfoort

Klik hieronder voor de volledige uitslag

06_09 IZEGEM KOERS (W)

Van meet af aan was een kopgroep met onder meer Yves Lampaert aan boord weggereden van het peloton. Dit bleef heel de koers zo, de afstand groeide uit tot bijna een minuut om dan pas de laatste van 14 rondes weer in te krimpen tot een 50-tal meter.Uiteindelijk draaide het uit op een massaspurt. De rijendikke menigte zag uiteindelijk Wesley Kreder van Wanty Group Gobert als eerste over de finish rijden met in zijn zog Stijn Steels, die meteen werd uitgeroepen tot West-Vlaams kampioen en Maxime Farrazijn die de derde ereplaats inpalmde.De Nederlander mocht naast de trofee, bloemen en kunstwerk van Johan Herman zijn lengte in bakken bier ontvangen. De Nederlander beloofde stellig die te delen met zijn ploegmaats. (MI-foto's Frank)1. Wesley Kreder 2. Stijn Steels3. Maxime Farazijn4. Jordi Meeus5. Niels De Rooze6. Mathias De Witte7. Michael Van Staeyen8. Glenn Debruyne9. Neil Van Der Ploeg (Aus)10. Coen Vermeltfoort