Nathan Decuypere start in Omloop van de Grensstreek

© Foto Coghe
Redactie KW

Nathan Decuypere kan zich komende dinsdag nog eens tonen voor eigen publiek in de Omloop van de Grensstreek. De renner van GM Recycling Team zette dit jaar de stap naar de beloften en behaalde intussen al enkele toptwintigplaatsen beet.

“Een wedstrijd in eigen streek is natuurlijk altijd leuk. Het is een mooi, pittig parcours met ook enkele lastige niet-gecatalogeerde heuvels. Hoogstwaarschijnlijk zal de heuvelzone met Monteberg, Kemmelberg, Rodeberg en opnieuw Monteberg en Kemmelberg voor de scheiding zorgen. Ofwel valt het peloton al eerder uiteen. Op de terugweg zie ik niet zoveel meer gebeuren, meestal is het dan rugwind. In de plaatselijke ronden kan het zelfs nog allemaal weer samenkomen, dat is nog gebeurd. Ondanks het lastige parcours is er dus wel een kans dat er met een redelijk grote groep gesprint wordt, ofwel voor de overwinning ofwel voor de ereplaatsen. We zien wel hoe het uitdraait. Als het verloopt zoals enkele weken geleden in Reningelst, waar het peloton meteen door de wind uit elkaar geranseld werd, zal ik wellicht geen rol van betekenis kunnen spelen. Zit ik voorin als het breekt, kan ik wel nog voor een dichte ereplaats gaan”, zo geeft Nathan zijn kijk op de wedstrijd.

Amstel Gold Race

Dit jaar was de Wervikzaan al goed voor een 14de plaats in Zottegem-Strijpen en een 16de stek in de kermiskoers van Wervik. “Echt grote prestaties heb ik bij de beloften nog niet neergezet, maar ik heb me wel enkele keren kunnen tonen. Ik ben wel tevreden dat ik het merendeel van mijn wedstrijden uitrijd. In de Amstel Gold Race voor beloften was ik een hele tijd in de aanval, dus dat was toch ook al een mooie ervaring. Zottegem was mijn beste koers van het jaar. Ik heb me eens vol in de sprint gegooid, wat ik anders niet snel ga doen. Dat de sprint wat vals plat omhoog liep, zal niet in mijn nadeel geweest zijn. Wervik was, zoals dikwijls, weer een sterk verbrokkelde afvallingskoers. Ik zat in een goed groepje en hield daar een mooi resultaat aan over. Van de beloftecategorie ben ik dit seizoen niet echt geschrokken, maar toch wel wat van de elite zonder contract. Als zij echt voluit beginnen te rijden, is het opletten geblazen.”

Al het hele seizoen is er te veel wind naar mijn zin. Dat ligt me minder

“Ik hoop dat ik nog geselecteerd word voor een aantal grote koersen, waar ik me kan tonen, misschien in een of andere buitenlandse wedstrijd. Er mag ook wel nog eens een grote prestatie van komen, maar het is niet zo dat ik er krampachtig naar op zoek ga. Ik ben vooral aan het werken in functie van volgend seizoen. Nu had ik een heel slecht voorjaar achter de rug, waarschijnlijk door een combinatie van de omstandigheden en voorbereiding. Was dat voorjaar beter geweest, had ik wellicht meer grote wedstrijden mogen rijden en dan word je vanzelf sterker. Daarom is het belangrijk dat ik in 2020 beter ben in het voorseizoen. Al het hele seizoen is er te veel wind naar mijn zin, dat ligt me gewoon een stuk minder. Geef mij maar het lastigere klimwerk, zoals onlangs in Overijse”, aldus Nathan, die in september zijn studie als vertegenwoordiger aan Vives Kortrijk aanvat.

Tiende seizoen

De eerstejaarsbelofte is aan zijn tiende seizoen bezig . Vorig jaar behaalde hij als tweedejaarsjunior een knappe achtste plaats op het Belgisch kampioenschap op de weg aan les Lacs de l’Eau d’Heure, een heel zware wedstrijd waar de grootste groep aan de aankomst slechts een kleine 20 renners telde en er met minuten werd gegoocheld. Daarnaast werd Nathan ook tweemaal West-Vlaams kampioen tijdrijden, als laatstejaarsaspirant en als eerstejaarsnieuweling.

Omloop van de Grensstreek Wervik

Interclub elite zonder contract en beloften. Dinsdag 20 augustus. Organisatie: KVC Vlug en Vrij. Inschrijving vanaf 10 uur in Stedelijk Domein Oosthove, Speiestraat, 32. Start om 13 uur, aankomst rond 17 uur. Parcours 160km (112km in lijn + 3 lokale ronden van 16km langs Robert Klingstraat, Vagevuurstraat, Hoogweg, Geluwsesteenweg, Werviksraat, Ieperstraat, Koelenberg, Oude Ieperweg, Kruisekestraat, Oude Mesenweg, Oude Beselarestraat, Geluwestraat, Ommegangstraat, Ooststraat, Hellestraat, Robert Klingstraat.

Afwachtingswedstrijd amateurs en masters

Inschrijving vanaf 12.15 uur in café Sportman, Hoogweg, 11. Start om 14 uur, aankomst rond 15.20 uur Parcours (57 km, verdeeld over 22 ronden): Start Robert Klingstraat, Vagevuurstraat, Hoogweg, Hellestraat, Robert Klingstraat.