Milan Kuypers (16) geniet van enkele weekjes rust

Milan Kuypers werd afgelopen weekend knap zesde in de koers in Zedelgem. (foto Gino Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Milan Kuypers reed vorige week zaterdag naar een knappe zesde plaats in de kermiskoers van Zedelgem. Daarmee zette de veldrijder meteen een punt achter het eerste deel van zijn wegseizoen. Nu volgen voor de Diksmuidenaar enkele weken rust om zich op zijn examens te focussen, maar daarna wacht een zomer vol koers!

Milan Kuypers heeft er nog maar een zevental wegkoersen opzitten, maar meer had de 16-jarige nieuweling niet nodig om zich in de kijker te rijden. Hij werd al eens derde, tweede en afgelopen weekend dus zesde in Zedelgem. “Ik ben zeker tevreden met mijn prestaties van de afgelopen maanden”, knikt de renner van het WAC Team. “In de kermiskoersen kon ik enkele mooie ereplaatsen behalen en ook de interclubs die ik afwerkte, kon ik met een positief gevoel verlaten. Nu gaat de riem er even af om me op de examens te focussen en daarna kan ik weer rustig beginnen op te bouwen, ook al met het oog op het komende crossseizoen. De ploeg zou graag hebben dat ik deelneem aan de West-Vlaanderen Cycling Tour en als die erop zit, komen de eerste veldritten er heel vlug aan. Ook in dat opzicht denk ik dat het geen kwaad kan om nu twee weken te rusten.”

Debuut bij juniores

Voor de Diksmuideling wordt het zijn eerste winter tussen de juniores. Kuypers kende een uitstekend 2018-2019 met vier overwinningen en tal van ereplaatsen en kijkt dan ook met het nodige vertrouwen uit naar de eerste veldritten. “Het was inderdaad een mooi seizoen. Voordien was het een doel om eens podium te rijden in een A-cross en in Boom is me dat ook gelukt. Al besef ik wel dat het nu een pak lastiger zal worden. Mijn ambitie is dan ook om eens in de top tien van een A-cross te eindigen. Specifieke omlopen waar ik top wil zijn, zijn er niet echt. Wel kijk ik uit naar enkele wedstrijden in eigen provincie. Het zou leuk zijn om in Ruddervoorde of Meulebeke eens een uitschieter te kunnen behalen”, besluit de leerling sportwetenschappen aan het KTA in Brugge. (BVS)

Milan Kuypers (16) geniet van enkele weekjes rust
© Foto Coghe