Michiel Lambrecht: “Renner word je door te koersen”

Michiel Lambrecht. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Dit weekend rijdt eerstejaarsnieuweling Michiel Lambrecht zijn laatste twee wedstrijden van het seizoen. De Oostrozebekenaar blikt tevreden terug op zijn eerste jaar als nieuweling waarin hij door zijn aanvallende stijl veel ereplaatsen veroverde.

Dit weekend start Michiel Lambrecht (15) in de kermiswedstrijden van Sint-Denijs en Lendelede. Ondanks dat het seizoen op zijn einde loopt, heeft de jonge renner nog veel ambitie. “Begin augustus kwam ik in de koers van Egem ten val en brak mijn pols. Hierdoor kon ik een maand geen wedstrijden rijden. Ik onderhield mijn conditie op de rollen en door te trainen langs de Leie. Door die pauze ben ik nog fris en wil ik dit weekend graag nog eens uitpakken.”

Ontgoocheling op PK

Bij de aspiranten was Michiel een veelwinnaar. Zijn overstap naar de nieuwelingen verliep vlot, maar die eerste overwinning bleef voorlopig uit. Toch is Michiel tevreden over zijn seizoen. “Ik presteerde heel het jaar door constant en veroverde veel ereplaatsen. Op voorhand wist ik dat het moeilijker zou zijn. Daarom focuste ik mij niet op de resultaten, maar om als renner sterker te worden. Ik ben iemand die graag aanvallend rijdt. Wie nu al speculeert op zijn sprint is fout bezig. Mijn grootste ontgoocheling van het seizoen? Dat moet het provinciaal kampioenschap zijn, waar ik pas 17de eindigde.”

Klimkoersen

Ook volgend jaar blijft Michiel zijn ploeg Acrog Balen BC trouw. “Na het opdoeken van de Tieltse renners eind 2017, kwam ik hier terecht. De ploeg heeft zijn basis in Antwerpen, maar er is ook een West-Vlaamse ploegleider. De sfeer is er top. Na dit weekend las ik een rustperiode in en daarna hervat ik de trainingen. Ik werk nog niet met een trainer. Ik ben nog maar nieuweling dus het plezier primeert.”

“Ik werk nog niet met een trainer. Ik ben nog maar nieuweling dus het plezier primeert”

Michiel volgt de opleiding Economie-moderne-talen aan het college van Waregem. De combinatie met zijn sport verloopt optimaal. “Als je alles goed plant, lukt dat wel. Ik zit vol motivatie voor het nieuwe seizoen. Eerst en vooral wil ik een aantal keer winnen, een stap vooruitzetten. Als ik elk jaar progressie maak, dan ben ik tevreden”, besluit Michiel.