Met Omloop der 3 Provincies in 2019 naar UCI-kalender?

Ex-prof Franky Van Haesebroucke: "We willen er een koers met uitstraling van maken." (Foto GB)
Redactie KW

Franky Van Haesebroucke blijft met volle overtuiging zijn schouders zetten onder de Omloop der 3 Provincies in Outrijve, die op Hemelvaartsdag plaatsvindt. “Bedoeling is om volgend seizoen de internationale toer op te gaan”, zegt de gewezen profrenner.

De Omloop der 3 Provincies werd vorig jaar weer voor het eerst georganiseerd. In een ver verleden ging het om een profkoers. “Die stap zullen we niet zetten. Met mooie wedstrijden als de GP Marcel Kint in Zwevegem en Halle-Ingooigem in de buurt heeft het geen zin om nog een koers voor beroepsrenners te gaan organiseren. Het is onze bedoeling om vast te houden aan een junioreswedstrijd. Maar we gaan wel te werk zoals bij een koers voor contractrenners, met onder meer een vip-gebeuren. We zijn er het hele jaar mee bezig. Ons doel is om er een koers met uitstraling van te maken.”

“Ons eerste podium mocht zeker gezien worden. De Tsjech Tomas Kopecky won. Een grote naam, want hij werd tweede op het wereldkampioenschap veldrijden”

“Omdat we een grote ronde inlassen, hebben we veel seingevers en motards nodig. Zoiets brengt een pak werk met zich mee. En we hebben ook een aanzienlijk budget nodig. We kunnen gelukkig terugvallen op een reeks trouwe sponsors. Ik krijg veel steun van Kristof Balcaen. We vormen een goed bestuur, dat uit acht mensen bestaat.”

Internationaal deelnemersveld

“Vorig jaar namen we een goede start. Maar omdat het weekend erna het Belgisch kampioenschap op de rol stond, kwam Van Moer Logistics Cycling Team niet aan de start. Dit keer zal deze grote ploeg wel zijn opwachting maken.”

“Ons eerste podium mocht zeker gezien worden. De Tsjech Tomas Kopecky won. Een grote naam, want hij werd tweede op het wereldkampioenschap veldrijden. Met de Noor Kristian Klevjer en de Brit Louis Rose-Davies hadden we een volledig buitenlands podium. De kans bestaat dat dit weer het geval is. Onder meer het Amerikaans nationaal team is van de partij. De Belgische topploegen, onder wie Acrog Balen BC, zullen het niet onder de markt hebben.”

“De plaatselijke Kasper Saver (die afgelopen weekend won in het Vlaams-Brabantse Tollembeek en het Henegouwse Deux-Acren, red.) komt aan de start. Ook Enrico Dhaeye (uit Ruien, red.) zal zijn opwachting maken. Of Remco Evenepoel (die vorig jaar zesde was, red.), de gewezen voetballer van Anderlecht en de Rode Duivels, start is nog niet duidelijk. Maar dat het een hoogstaande wedstrijd zal worden, is wel al zeker”, besluit Van Haesebroucke.

JunioresOutrijve. Donderdag 10 mei. Omloop der 3 Provincies-GP Morgan Blue. Interclub 1.14. Organisatie: KWC Demeyers-Hand in Hand. Permanentie vanaf 10.30 uur in zaal Sessions 12, Sint-Pietersstraat, 11. Tekenen controleblad vanaf 12.45 uur op het podium aan de Doorniksesteenweg. Start om 14 uur voor 124,4 km. Wegwijzer: Start Doorniksesteenweg, Kanaalweg. Moen: Oeverlaan, Sluislaan, Kraaibosstraat, De Klijte, Stationsstraat, Moenhage, Waffelstraat, Outrijvestraat. Outrijve: Okkerdriesstraat, Doorniksesteenweg. 1ste doortocht (km 12,2-14.17). 2de doortocht (km 24,4-14.34). Tiegem (Vossenhol) km 41-14.59, Ruien (Kluisberg) km 55-15.19, Amougies (Horlitain) km 59-15.24, Mont de L’Enclus (Knokteberg) km 65-15.32, Kluisbergen (Patersberg) km 70-15.39, Zulzeke (Hotond) km 78-15.51, Anseroeul (Cote du Brie) km 86-16.03. 3de doortocht (km 100-16.22). 4de doortocht (km 112-16.40). Aankomst Doorniksesteenweg (km 124,4-16.57).