Met Bruce Deboot gaat het meer dan uitstekend, dank u!

Bruce Deboot herpakt zich na een erbarmelijke winter. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Met Bruce Deboot gaat het uitstekend. Hij maakte een perfecte winter door en dat weerspiegelt zich, na een behoedzame aanloop in maart, vooral in zijn uitslagen van april: zevende in Moorslede-Vierkaven, veertiende in Wortegem-Petegem en negende vorige zaterdag in Hooglede.

“Totaal anders dan in 2017 toen ik het hele seizoen achter de feiten koerste met toch nog een derde plaats op mijn gedroomd parcours in Dadizele”, haalt Bruce niet graag op. “Ik had een erbarmelijke winter achter de rug, ingeluid door het overlijden aan een hersenbloeding van mijn amper 50-jarige papa Marnix, mijn absolute steun en toeverlaat. Je zou er voor minder de moed bij verliezen, maar met het beeld van mijn vader voor ogen vermande ik mij almaar meer en zie waarnaar dit leidde.”

“Ik maak me geen begoochelingen, ik blijf weten wat ik kan en wat niet”

“De komende weken en maanden moet dat nog meer opleveren”, hoopt Bruce. “Niet dat ik mij, zoals ik op jongere leeftijd wel deed, nu plots weer begoochelingen zou maken. Toch niet, ik blijf weten wat ik kan en wat niet. Als laatstejaarsbelofte wil ik geregeld uitpakken met de lichte hoogtemeters (zoals die van Dadizele) als natuurlijke bondgenoten.”

“Koersvreugde beleven is mijn initiële drijfveer en in de heerlijke bedding van Tops Antiek-Glascentra kan dat niet misgaan. Voorzitter Gino Pieters, een gelukzalige man geassisteerd door Dirk Expeel en Sylviane Desodt, komt daar aan tegemoet. Wij vormen een hecht en uitgebalanceerd effectief (acht beloften en evenveel eliten zonder contract), dat nog geregeld van zich zal doen spreken, zelfs in enkele interclubs. Ik hoop daar meer dan een beetje mijn eigen steentje(s) te kunnen toe bijdragen.”

Sportmanagement

Bruce woont in Egem en heeft sportmanagement gestudeerd, maar een job in die sector is (nog) niet beschikbaar en dus maakt hij zich met veel arbeids- en levensvreugde nuttig in de dienst verzending van een Kortrijkse ziekenfonds. Hij is een ingoede kerel die je tijdens de komende weken en maanden minstens één overwinning gunt.