Maxim Vierstraete terug in het peloton na vakantie

Maxim Vierstraete had het als eerstejaars niet onder de markt. (GC) © Foto Coghe
Redactie KW

Maxim Vierstraete (15) was door vakantie de afgelopen weken niet in het peloton te zien, maar weldra gaat hij opnieuw aan de slag. Als eerstejaarsnieuweling verloopt het seizoen voor de Heulenaar, zoals voor velen, met ups en downs.

“Het begin van het seizoen was niet echt denderend, op een redelijk clubkampioenschap na. Rond mei begon ik op dreef te komen, maar helaas niet voor lang. Door een kwalijke val in de turnles op school zat ik plots met een gebroken been. Intussen is dat gelukkig al achter de rug en ben ik weer in vorm. Nu heb ik enkele weken niet gekoerst om met het gezin op vakantie te gaan en daarna kom ik weer aan de start van een wedstrijd. Als eerstejaarsnieuweling verloopt het seizoen min of meer zoals verwacht, met ups en downs. Een goed clubkampioenschap leverde me vertrouwen op, maar uiteindelijk zal de ene koers altijd beter zijn dan de andere. Zo had ik net voor mijn vakantie nog gekoerst in Westrozebeke en Kooigem. Westrozebeke was goed, twee dagen later in Kooigem was het iets minder.”

PK in De Panne

“Mijn beste wedstrijd van het seizoen was het provinciaal kampioenschap op de weg in De Panne. Het was welgekomen om nog eens een wedstrijd te rijden met uitsluitend renners van mijn leeftijd, zonder de tweedejaarsnieuwelingen erbij. Dat is toch altijd een andere manier van rijden. Ik finishte er als 28ste in het peloton, dat door een valpartij in de slotfase helemaal uiteen lag”, aldus Maxim.

Ik blijf me in eerste instantie ook beperken tot de kermiskoersen, interclubs zijn momenteel nog niet aan de orde

Voor de renner van Gaverzicht-Be Okay is uitrijden het voornaamste doel voor het laatste deel van het seizoen. Dat is trouwens al heel het jaar zijn belangrijkste ambitie. “Wat er volgend jaar komt, dat zien we dan wel”, klinkt het. “Ik blijf me in eerste instantie ook beperken tot de kermiskoersen, interclubs zijn momenteel nog niet aan de orde.” De Heulenaar loopt school aan het Guldensporencollege in Kortrijk en volgt er de richting wetenschappen. Drie jaar geleden liet hij het handballen voor bekeken en debuteerde hij als 13-jarige aspirant met wielrennen. “Ik begon met enkele keren mee te gaan fietsen met mama, die geregeld in de bergen ging rijden. Dat fietsen voelde goed aan, dus besloot ik erna om te gaan koersen. Een keuze die ik me alleszins nog niet beklaagd heb.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.