Mauri Vansevenant: geen Aosta en Utah

Mauri Vansevenant. (foto gf)
Tom Vandenbussche

Mauri Vansevenant (20) zal in juli zijn zege in de Ronde van Aosta voor beloften niet kunnen herhalen. De organisatie liet weten dat de koers dit jaar niet zal plaatsvinden. Ook zijn profdebuut bij Deceuninck-Quick-Step in de Tour of Utah ziet de Torhoutse klimmer in rook opgaan.

“Jammer dat Aosta afgelast is, maar het is begrijpelijk. Italië is nog veel zwaarder getroffen. Met zoveel verschillende nationaliteiten in die koers starten, lijkt me inderdaad niet zo’n goed idee. Al hoop ik nog altijd dat we zo snel mogelijk weer kunnen koersen”, aldus de Torhoutenaar van EFC-L&R-Vulsteke, die na Aosta zijn profdebuut bij Deceuninck-Quick.Step zou maken. “Ik zag dat de Ronde van Utah in augustus ook al afgelast is. Normaal zou dat mijn debuut bij de profs worden. Niemand weet wat de toekomst brengt. We maken er het beste van. En uiteindelijk zal alles wel weer in zijn plooi vallen.”

Mauri Vansevenant: geen Aosta en Utah
© VDB

“Ik blijf intussen trainen, wat met dit mooie weer geen opgave is. Het is een plezier om momenteel met de fiets te rijden. Of ik anders train dan gewoonlijk? Neen, vorige week heb ik nog 700 kilometer afgehaspeld. Zolang we buiten mogen rijden, moeten we ervan profiteren. Of ik verwacht dat de maatregelen nog strenger zullen worden gemaakt? Ik weet het niet. In andere landen hebben ze die beslissing wel genomen, dus moeten we er rekening mee houden dat het ook in België mogelijk is.” (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten