Matteo Vereecke kijkt uit naar ‘zijn’ koers

Matteo Vereecke. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Donderdag staat voor Matteo Vereecke een heel bijzondere wedstrijd op het programma. Met de traditionele koers op Hemelvaart passeert hij letterlijk voor zijn huis en dat motiveert hem uiteraard. “Vorig jaar miste ik de koers door een polsbreuk. Dat wil ik niet nog eens meemaken.”

“Ik kijk er echt naar uit”, opent Matteo. “Alles moet hiervoor wijken. Het parcours heb ik al meermaals verkend en het moet me wel liggen. Er zitten twee korte stukken bergop in en de aankomst loopt ook vals plat omhoog. Dit jaar bewees ik in Erwetegem-Zottegem al dat ik op dergelijke parcoursen zeker uit de voeten kan. Ik kon er geregeld eens in de aanval gaan en werd uiteindelijk beloond met een vijfde plaats. Dat was echt een opsteker, een beloning voor de vele geleverde inspanningen”, verklaart de renner van Gaverzicht-Be Okay.

Polsbreuk in 2018

Algemeen vlot het seizoen wel voor Matteo Vereecke. “Al heb ik me in de vlakke wedstrijden niet ten volle gegeven in de sprint, om me te sparen voor de koers in Zwevegem. Vorig jaar stond ik al noodgedwongen aan de kant omdat ik mijn pols gebroken had in de sprint in Harelbeke. Dat wilde ik niet nog eens meemaken. Ik was er echt kapot van. Ik kon twee maanden niet koersen en miste daardoor de wedstrijd voor mijn eigen deur, iets wat je sowieso al niet veel meemaakt.”

Er zitten twee korte stukken bergop in en de aankomst loopt ook vals plat omhoog. Dit jaar bewees ik in Erwetegem-Zottegem al dat ik op dergelijke parcoursen zeker uit de voeten kan

“Donderdag hoop ik op een toptienplaats en dat is volgens mij best wel haalbaar. Op die dag is er ook het Vlaams kampioenschap op de weg. De beste coureurs rijden daar. Ik weet dat ik daar zelf niet toe behoor, maar als de sterkste er niet zijn, maak ik wel kans op een mooie plaats. Zwevegem-Kreupel was mijn voornaamste doel tot nu toe. We zien wel wat er daarna komt. Waarschijnlijk zullen dat vooral heuvelachtige wedstrijden zijn, omdat mijn lichaamsbouw zich daar meer toe leent”, aldus de leerling mechanische technieken aan het PTI Kortrijk.

Derde seizoen

De tweedejaarsnieuweling is ondertussen aan zijn derde seizoen toe. Vorig jaar had hij aanvankelijk de stap naar de nieuwelingen goed verteerd, tot hij in Harelbeke onderuit ging in de sprint. “Toen brak ik mijn pols en moest ik twee maanden noodgedwongen rust nemen. Het heeft een hele tijd geduurd tot ik weer in vorm kwam. Toen was het in juli opnieuw van dat. In Izegem ging ik weer tegen het asfalt. Alsof dat nog niet genoeg was, gleed ik op het einde van het seizoen in Dottenijs nog eens weg. Toen had ik het gehad en heb ik vroegtijdig mijn seizoen beëindigd. Ik besloot om al op te bouwen naar het nieuwe seizoen toe en dat is me blijkbaar goed gelukt. Vooral mijn vijfde plaats in Erwetegem enkele weken geleden heeft me aangenaam verrast.

Nieuwelingen Zwevegem

Donderdag 30 mei. Organisatie: VC De Sportvrienden Heestert. Inschrijving vanaf 14 uur in café Panorama, Bellegemstraat, 134. Start om 15.30 uur, aankomst rond 17.15 uur. Parcours (70 km, verdeeld over 10 ronden): Bellegemstraat, Laatste Oordje, Kanteinestraat, Beerbosstraat, Vinckestraat, Drielindenstraat, Sint-Denijsstraat, Bellegemstraat.