Mathias Noreilde: “Het zou mooi zijn mocht ik in Rekkem kunnen uitblinken, voor eigen volk”

Redactie KW

WestSprint viert dit jaar zijn 20ste verjaardag en dat vraagt om iets speciaals. Dus stellen wij u met veel plezier onze nieuwe rubriek voor: nummer 20. Elk weekend trekken we naar een koers in West-Vlaanderen en pikken we daar de 20ste renner in de uitslag uit. Dit keer viel die eer te beurt aan junior Mathias Noreilde in Vlamertinge.

Naam: Mathias Noreilde.

Ploeg: FlandersColor-GALLOO Team.

Categorie: juniores.

Woonplaats: Geluwe.


1. Je werd afgelopen weekend 20ste in Vlamertinge. Ben je daar tevreden mee?

“Eerlijk? Niet echt. Volgens mij zat er meer in. Ik reed rond met een goed gevoel en in de eerste ronde probeerde ik weg te springen met twee medevluchters, maar we werden terug gepakt. Niet veel later vertrok dan een nieuwe vlucht en waren de vogels gaan vliegen. Ik had nooit gedacht dat ze voorop zouden blijven. De laatste ronde probeerde ik er nog naartoe te rijden, maar ik schoot tekort. Jammer!”

2. Hoe verloopt het seizoen tot nu toe voor je?

“Dat is eigenlijk nog maar pas begonnen. Vlamertinge was mijn eerste koers, maar ik heb er wel een goed oog in. Mijn voorbereiding is in ieder geval vlekkeloos verlopen. Ik word begeleid door Luc Wante en heb alle trainingen kunnen afwerken. En ook mijn testresultaten waren veelbelovend. Tijdens de krokusvakantie zijn we met de ploeg op stage geweest naar Spanje en daar hebben we serieus wat kilometers afgelegd. Ik voel me klaar voor een topseizoen.”

3. Zijn er koersen waar je specifiek naar uitkijkt?

“De grote wedstrijden! Ik denk dan in de eerste plaats aan de Ronde van Vlaanderen en Nokere Koerse. Dat zijn echt koersen die ik eens wil rijden. En dan is er nog de interclub in Rekkem, dichtbij huis. Het zou mooi zijn mocht ik daar kunnen uitblinken, voor eigen volk. En als dat niet lukt, dan heb ik nog altijd de kermiskoers in Geluwe. Het zou echt zot zijn mocht ik één van die vier kunnen winnen.”

4. Wat vind je het leukste aan koersen?

“Het afzien! En de harde trainingen! Daar kan ik ontzettend van genieten. Bij sommigen zakt de moed hen in de schoenen als ze zien dat het gaat regen, maar bij mij is dat niet het geval. Zelfs een duurtraining in de regen ontzie ik niet. Hoe lastiger, hoe liever!”

5. Als ik niet op de fiets zit dan…

“Dan rust ik hé (lacht).Ik moet ook nog naar school, dus veel tijd voor andere hobby’s heb ik niet. Wat ik wel graag eens doe, is een spelletje op de PlayStation. Vooral GTA (Grand Theft Auto, red.) momenteel. Dat speel ik dan online samen met enkele andere renners. Voor ons de ideale ontspanning!” (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier