Mathias Noreilde gemotiveerd naar Arend der Juniores

Mathias Noreilde. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Mathias Noreilde kan zich zondag eens tonen in een interclub dichtbij huis: de Arend der Juniores in Rekkem. De eerstejaarsjunior heeft al een mooie eerste seizoenshelft achter de rug en is gemotiveerd om er zondag, samen met zijn ploeg, iets moois van te maken.

“Dit seizoen heb ik eigenlijk al mijn koersen uitgereden. Als eerstejaarsjunior had ik er ook niet echt veel meer van verwacht. Ik kon ook al een paar keer in de top tien of top 20 finishen, je hoort me dus niet klagen. Op het West-Vlaams kampioenschap in De Haan had ik wat schrik voor de lange afstand, 120 kilometer, maar dat bleek uiteindelijk nog in mijn voordeel uit te draaien. In de slotfase zat er bij mij nog wat op en kon ik echt in de koers komen. Ik kwam uiteindelijk als 35ste aan. Een drietal weken geleden was er een thuiskoers in Wervik, waarvoor ik supergemotiveerd was. Ik startte er vol verwachtingen en dat heeft me een mooie tiende plaats bezorgd, nadat ik al 20 km solo voorop had kunnen rijden. Dat gaf toch wel een bijzonder gevoel, met veel supporters en familie langs de kant van het parcours”, aldus de renner van Zannata-Galloo CT Menen.

Leiderstrui Vergote

Zondag rijdt Mathias met zijn team de Arend der Juniores in Rekkem, een wedstrijd voor de Beker van België. “Ploegmaat Diel Vergote zal met de leiderstrui starten. Het is als ploeg de bedoeling om die te verdedigen. In een wedstrijd als Rekkem zou dat normaal gezien wel moeten lukken. Volgens mij zal het vooral een snelle koers worden. De kans op een massasprint lijkt mij redelijk groot, al bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat er alsnog een select groepje kan wegrijden. Voor mezelf zou dat laatste scenario beter zijn, want in een massasprint heb ik het moeilijk om mij goed te positioneren. Klimwerk ligt me daarom ook wat beter.”

Ploegmaat Diel Vergote zal met de leiderstrui starten. Het is als ploeg de bedoeling om die te verdedigen

Het wordt alvast niet de eerste grote koers uit Mathias’ carrière. Zo reed hij dit seizoen al een interclub in Nederland, waar hij aanvankelijk goed mee was, maar na 110 km de strijd moest staken na een valpartij. Vorig jaar werkte hij ook heel wat interclubs af. De leerling sociaal-technische wetenschappen aan het Sint-Vincentiusinstituut in Anzegem is inmiddels aan zijn vierde seizoen toe. “Ook al waren mijn uitslagen vorig jaar wellicht beter, ik ben dit jaar zeker niet minder tevreden. Ik voel dat ik een mooie stap voorwaarts gezet heb en dat is het belangrijkste.” Volgend schooljaar gaat Mathias trouwens naar het KTA in Brugge om er de richting sportwetenschappen met optie wielrennen te gaan volgen.

Zondag 30 juni. Interclub Beker van België. Organisatie: KVS Sportieve Hoop. Inschrijving vanaf 10.30 uur in de gebouwen van B&R, Lauwestraat, 71. Start om 14.30 uur, aankomst rond 17.30 uur. Parcours (119,7 km, 9 ronden): Officieuze start Lauwestraat. Officiële start Rekkemstraat, Menenstraat, Lauweplaats, Schoolstraat, Hospitaalstraat, Larstraat, Dronckaertstraat, Grote Weg, Schelpenstraat, Neerweg. Moeskroen: Chaussée de Lille, Rue du Purgatoire. Rekkem: Vagevuurstraat, Vaandelstraat, Paradijsstraat, Murissonstraat, Kattestraat, Moeskroenstraat, Lauwestraat.