Marie Carrette in het spoor van haar broer Thibault

Marie Carrette heeft, in navolging van haar jongere broer Thibault, ook de weg naar het peloton gevonden. Ze reed al twee koersen, maar moet voorlopig de wedstrijden ondergaan.

Marie Carrette is een nieuwe naam in het peloton. (Foto Coghe) © Foto Coghe

“Het is inderdaad niet gemakkelijk”, opent Marie Carrette. “In Dottenijs, mijn eerste wedstrijd na het clubkampioenschap, werd ik gelost toen het peloton voor de eerste keer op een lint werd getrokken en na twee ronden moest ik de wedstrijd staken. In Heule was het weer van dat, maar toen waren met zijn tweeën achterop geraakt. We hebben nog wat kunnen ronddraaien, maar na twee ronden moesten we opnieuw stoppen. Ik besef wel dat ik dit seizoen veel leergeld zal moeten betalen. Ik blijf mijn best doen, blijf trainen en hoop dat ik tegen het einde van het jaar wedstrijden kan uitrijden”, aldus de renster van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT.

Zaterdag Gullegem

Zaterdag staat Marie normaal gezien aan de start in Gullegem. “Ik hoop dat ik het peloton deze keer wat langer kan volgen. We zien dan wel wat er nog meer van komt. Het is wel jammer dat er voor dames zo weinig koersen in de streek zijn. Ik ben ook nog niet meteen van plan om ieder weekend het land rond te rijden om te gaan koersen. Dan train ik liever twee weken tot de volgende koers”, verklaart de 16-jarige leerlinge economie-moderne talen aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Avelgem.

“Ik wil in de eerste plaats ervaring opdoen”

Als het een beetje lukt, zou Marie graag deelnemen aan het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden op 1 juli in Borlo, maar dat moet nog besproken worden. “Ik weet dat ik dit seizoen veel zal moeten leren en wil daarom zo veel mogelijk ervaring opdoen. We zouden er met de ploeg ook specifiek op gaan trainen en volgens ploegleidster Lieselot Decroix – voormalig profwielrenster en tegenwoordig co-commentator bij Sporza – is dat ideaal. Ze geeft ons heel wat tips op training en dat mag ook wel eens gezegd worden. Daarnaast heb ik er bewust voor gekozen om dit jaar nog geen grote koersen te rijden, ik wil eerst beter worden in de regionale wedstrijden.” (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.