Lucas Dewachter kijkt uit naar het PK op de weg

Redactie KW

Eerstejaarsjunior Lucas Dewachter (17) is bezig aan zijn zesde wielerseizoen. De renner uit Moorsele kon het seizoen goed aanvatten met een vijfde plaats in Vollezele. Jammer genoeg moest Lucas een rustperiode inlassen na een val in de Ronde van Vlaanderen voor juniores. “Elk nadeel heeft zijn voordeel, want nu ben ik zeker fris om het seizoen verder te zetten”, aldus Dewachter.

“Ik heb de overstap van de nieuwelingen naar de juniores vlot verteerd”, begint de jonge Moorselenaar. “In het Brabantse Vollezele kon ik de vijfde plek bemachtigen. In het begin van de koers vormde zich er een kopgroep van zes renners. Ik was er niet bij. Maar in de laatste drie ronden kon ik samen met vier metgezellen de sprong maken vanuit het peloton. De laatste hectometers kon ik een kloofje slaan, maar uiteindelijk konden vier renners nog over mij komen”, blikt Lucas met een tevreden gevoel terug.

Het PK op de weg heb ik met rode stip aangeduid in mijn agenda. De voorbije drie jaar kon ik er telkens naar een podiumplek rijden

“Jammer genoeg moest ik in Vlaanderens mooiste de strijd staken na een tiental kilometer. Op de Paddestraat lagen de kasseien nat, waardoor een tiental renners voor mij weggleden. Ontwijken was onmogelijk. Een bloeduitstorting aan de rechterknie was het gevolg. In mijn wielerloopbaan was het de eerste keer dat ik met een blessure moest afrekenen. Ik heb toch een aantal dagen de fiets noodgedwongen langs de kant gezet. Afgelopen zaterdag kon ik na twee weken relatieve rust weer competitieritme opdoen in Geluveld. Met een 23ste plaats op 76 deelnemers op een heuvelachtig parcours mag ik zeker niet klagen. Ik heb duidelijk niet veel conditie verloren en ik hoop om het seizoen in stijgende lijn af te werken. De regelmaat van mijn uitslagen bij de nieuwelingen wil ik graag herhalen, alhoewel ik stiekem ook eens zou willen zegevieren.”

Drie keer PK-podium

“Of ik geselecteerd ben voor de E3 Prijs komend weekend?” riposteert Lucas. “Daar heb ik momenteel geen zicht op. Maar ik kijk alvast uit naar het provinciaal kampioenschap op de weg in De Haan-Vosseslag op zondag 18 mei. Die wedstrijd heb ik met rode stip aangeduid in mijn agenda. De afgelopen drie jaar kon ik telkens naar een podiumplek rijden. Hopelijk kan de wind voor een lastige koers zorgen. Dat ligt me het best”, rondt de junior van Zannata-Galloo Cycling Team Menen af. (JV)