Louis Bogaert had meer van zijn seizoen verwacht

Louis Bogaert. (foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Louis Bogaert (16) legde zaterdag in Edewalle beslag op zijn derde toptienplaats van het seizoen. Toch is de nieuweling van Gaverzicht-Be Okay CT niet tevreden over 2019.

“Het gaat minder goed dan vorig seizoen”, opent de Roeselarenaar. “Ik weet niet hoe het komt. Ik heb in de voorbereiding alles hetzelfde gedaan. Of misschien zit daar net het probleem? Ik ben nu aan het opbouwen en de laatste weken heb ik het gevoel dat het de goede richting uitgaat. Vooral sinds ik op school de richting sportwetenschappen aan het KTA in Brugge op ASO-niveau ingeruild heb voor de TSO-richting met specialisatie wielrennen. Ik kan zo meer trainen en dat helpt. Hopelijk kan ik de resterende maanden mijn ambitie nog waarmaken en telkens meestrijden voor de top tien en misschien eens podium halen. Vorig jaar was ik daar een paar keer dicht bij.”

Hopelijk kan ik de resterende maanden mijn ambitie nog waarmaken en telkens meestrijden voor de top tien en misschien eens podium halen

Zijn tiende plaats in Edewalle was een opsteker voor Bogaert. “Toen er een groepje wegreed, kon ik er naartoe rijden. Uiteindelijk streed ik mee voor de derde plaats. Met een ultieme aanval probeerde ik mijn eerste podiumplaats van het seizoen te pakken, maar het peloton kon mij in extremis nog terugpakken. Spijtig, maar een hoopgevende prestatie. Zeker omdat ik nog maar twee weken terug was van een fietsloze vakantie in Spanje.”

West-Vlaanderen Cycling Tour

Zijn volgende doel is de West-Vlaanderen Cycling Tour, die vandaag van start gaat. “Ik heb er hard voor getraind en ben blij dat ik door de ploeg geselecteerd ben. Het is een leuke etappekoers. Hopelijk kan ik een paar keer de top 20 halen en iedere rit uitrijden. De rest van het seizoen? Ik hoop nog op een paar selecties voor de Topcompetitie, maar zal vooral heel blij zijn als ik eens op het podium sta”, besluit Louis, die aan zijn zevende wielerseizoen bezig is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.