Lotte Popelier maakt zich op voor PK in haar Ruddervoorde

© Foto Coghe
Bram Vanlerberghe

Dat Lotte Popelier (17) talent heeft, mag duidelijk zijn. In haar tweede jaar als wielrenster won ze voor de tweede maal het provinciaal kampioenschap tijdrijden. Komend weekend start ze in Ruddervoorde ook op het PK op de weg, weliswaar met iets minder hoge verwachtingen.

“Het is eigenlijk een parcours dat me niet zo ligt”, steekt eerstejaarsjuniore Lotte Popelier van wal. “Dus zo’n grote verwachtingen als op het PK tijdrijden heb ik niet echt. Er zijn heel veel bochten. Ik denk dat ik daarin nog niet genoeg ervaring heb.” Lotte kreeg het wielrennen van thuis uit mee. Zo organiseert papa Geert een profkoers in Ruddervoorde en stond hij begin dit jaar samen met Filip De Keyser aan de wieg van Urbano-Thijs Ladies Team. “Ik zag papa veel fietsen en daardoor ben ik er ook opgesprongen. Het is heel tof om tijdens de koers met ons team samen te kunnen aanvallen en samenwerken. Ook voor en na de koers is het zeer leuk.”

Tijdrittitel verlengd

“In vergelijking met vorig jaar heb ik alvast een mooie stap kunnen zetten. Daar ben ik dan ook blij om, net als met het feit dat ik mijn titel kon verlengen. Over het algemeen ben ik over het huidige seizoen best tevreden. Ik stond al tweemaal op het podium.”

“Het PK is leuke ontspanning voor het blokken”

In mei werd Lotte achtereenvolgens derde in Hoboken en tweede in Horebeke. Zaterdag behaalde Lotte op het BK nog een knappe negende plaats. “We hebben er met onze ploeg een weekendje van gemaakt. En voorheen mocht ik in Gent-Wevelgem meedoen met de nationale ploeg. Dat had ik totaal niet verwacht, maar ik was er wel blij mee. Over de kasseien rijden was ik totaal niet gewoon, net als het rijden in een groot peloton. (lacht) Vorig jaar kon ik dat nog totaal niet. Nu rijd ik al vooraan mee. Daarnaast is mijn bochtenwerk verbeterd en ook mijn conditie is erop vooruit gegaan.”

Dat moet ook wel na haar overstap naar de juniores. “Het tempo ligt wel wat hoger, maar voor de rest viel die stap al bij al mee. Ik hoop alvast jaar na jaar stappen vooruit te zetten en volgend jaar – of misschien zelfs dit jaar – een wedstrijd te winnen.”

Ook volleybal

“In de winter speel ik ook volleybal in Ruddervoorde”, vervolgt Lotte. “Samen met de studies op school moet ik alles goed plannen. Dat is nodig, want het is redelijk zwaar. Al is het tof om na school te fietsen. Een leuke ontspanning om zo met een fris hoofd achter de boeken te duiken”, besluit de vijfdejaarsstudente TW aan het VLTI.

PK op de weg voor dames jeugd

Zaterdag 2 juni. Organisatie: Apegem Sportief. Inschrijving vanaf 12.30 uur (dames nieuwelingen) en 14 uur (dames juniores) in Zaal D’Oude Kerke, Vrijgeweidestraat 2, Ruddervoorde. Start dames nieuwelingen om 14 uur voor 13 ronden of 55,9 km, dames juniores om 15 uur voor 16 ronden of 68,8 km. Parcours (ronde van 4,3 km): Vrijgeweiderstraat, Torhoutsestraat, Baliebrugstraat, Speienstraat, Torhoutsestraat, Cijnsdreef, Groenhovestraat, Vrijgeweiderstraat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.