Lotte Popelier kan haar derde titel op rij behalen

Redactie KW

Woensdag is het weer zover. Dan wordt er op Baliebrugge gestreden voor de West-Vlaamse truien in het tijdrijden. Voor Lotte Popelier is dit alvast een bijzondere wedstrijd, want ze kan voor eigen volk al haar derde opeenvolgende titel behalen. “Ik wil revanche nemen voor mijn slechte testtijdrit in Montenaken van drie weken geleden”, aldus de Ruddervoordse juniore.

“Het wordt alleszins spannend komende woensdag. Ik zou er graag revanche nemen voor de testtijdrit in Montenaken een drietal weken geleden. In eerste instantie dacht ik dat ik een goede tijdrit had gereden, maar toen ik me in de uitslag op een 14de plaats zag staan, was ik heel erg teleurgesteld. Daarna ben ik wel wat ziekjes geworden. Misschien zat dat er voor iets tussen. Ik zie het PK wel als een soort herkansing voor mij. Het zou fantastisch zijn als ik voor de derde keer op rij West-Vlaams kampioene zou kunnen worden.”

Ik zie het PK wel als een soort herkansing voor mij. Het zou fantastisch zijn als ik voor de derde keer op rij West-Vlaams kampioene zou kunnen worden

“Gemakkelijk wordt het zeker niet. Vorig jaar waren we maar met zes, nu zijn er al elf meisjes ingeschreven bij de dames juniores. Dat hoeft trouwens niet meteen een nadeel te zijn. Het is ook mooi om te zien dat tijdrijden populairder wordt bij de meisjes. De meeste concurrentie verwacht ik van Jade Lenaers (vorig jaar niet van de partij op het PK, red.) die de testtijdrit in Montenaken wist te winnen. Ook van Kato Vandoorne en Elena Debouck verwacht ik redelijk wat tegenstand. Voor mij is het natuurlijk een heel bijzondere uitdaging. Het was al heel mooi dat ik de voorbije twee jaar telkens de titel kon pakken, voor eigen volk dan nog. Dat nog een derde keer doen, zou echt prachtig zijn. Ik zal alleszins nog een extra tandje bijsteken. Aan parcourskennis zal het alleszins niet liggen, ik heb er al veel op getraind”, aldus de juniore van het Equano-Wase Zon Cycling Team.

De meeste concurrentie verwacht ik van Jade Lenaers, maar daarnaast is er ook Kato Vandoorne en Elena Debouck

Aangezien er niet zoveel wedstrijden voor de dames juniores zijn, heeft Lotte de voorbije weken vooral tussen de dames elite gekoerst. “Daar heb ik vooral veel ervaring mogen opdoen. Het resultaat was niet belangrijk”, verklaart ze. In Dottenijs en Heule, wel twee wedstrijden voor de juniores, finishte ze respectievelijk als derde en dertiende.

Klimkoersen

“In mei komen er nog wat klimkoersen aan, waarop ik me zou willen toeleggen. Klimmen ligt me trouwens wat beter. Samen met de tijdritten heb ik daar echt een doel van gemaakt. Vorig jaar had ik al een stap vooruit gezet tegenover het seizoen daarvoor, dat overigens mijn allereerste was. Dit jaar zou ik het graag nog wat beter doen.” Wie dit laatste goed gelezen heeft, merkt op dat de Ruddervoordse zelfs in haar eerste jaar als wielrenster al provinciaal kampioene werd. We wensen haar alvast alle succes toe.