Lothar Verhulst start in Nieuwpoort en komt wakker in ziekenhuis

Lothar Verhulst hoopt zo snel mogelijk terug op zijn fiets te zitten. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Belofte Lothar Verhulst (19) was deze maand bijna niet uit de top tien weg te slaan, maar daar kwam dinsdag in Nieuwpoort abrupt een einde aan. “Ik kwam woensdagochtend wakker in het ziekenhuis van Veurne en herinner me niets meer van die koers”, aldus de Ledegemnaar van EFC-L&R-Vulsteke.

“De schade valt nog mee”, laat de 19-jarige Lothar Verhulst woensdagochtend vanop zijn ziekenhuisbed in Veurne weten. “Ik zit met enkele nietjes in mijn hoofd en mijn lichaam staat vol schaafwonden, maar daar blijft het bij. Het had waarschijnlijk een stuk erger kunnen aflopen, maar over het voorval herinner ik mij niets. Ik ben blijkbaar ten val gekomen en werd vervolgens een dag later wakker in het ziekenhuis van Veurne met een baxter in mijn arm… Ik zal in de loop van de dag wel te horen krijgen wat er precies gebeurd is zeker? Nog een geluk dat ik maandag mijn laatste examen had, anders mocht ik dat in de zomer al zeker inhalen. Het is natuurlijk nog de punten afwachten, maar ik denk wel dat het zal meevallen.”

“Ik hoop dat ik deze week al opnieuw kan fietsen, al zal ik goed het advies van de dokter opvolgen”

De Ledegemnaar hoopt zo snel mogelijk opnieuw op zijn fiets te zitten, want hij was de voorbije maand goed op dreef. Na zijn vierde plaats in de Memorial van Coningsloo werd hij achtereenvolgens zesde in Oudenburg, negende in Oostrozebeke en vijfde in Moorslede. “Ik hoop dat ik deze week al opnieuw kan fietsen, al zal ik goed het advies van de dokter opvolgen. Het heeft geen zin om me te forceren en risico’s te nemen”, aldus Lothar. “Hopelijk houdt het nu wat op met de tegenslag. In maart en april stond ik al even aan de kant met griep en in mei liep ik een bacteriële infectie op door iets verkeerd gegeten te hebben. Vooral na dat laatste voorval had mijn lichaam het toch even lastig om zich te herzetten, want het was toch al de derde keer dat ik teruggeslagen werd dit seizoen…”

Sterk in Luik-Bastenaken-Luik

Ondanks de pech mag de tweedejaarsbelofte van EFC-L&R-Vulsteke tevreden terugblikken op zijn seizoen tot nu toe. Hij is vaak in de voorste gelederen terug te vinden. Zo reed hij onder meer in Luik-Bastenaken-Luik een hele dag in de aanval. “Mijn prestaties zijn inderdaad soms naar behoren, maar in de grote koersen moet het erop zijn. In de Memorial van Coningsloo was ik ook mee in de goede vlucht, maar dat is ook de manier waarop ik het moet doen. Hopelijk zit ik snel weer op mijn fiets en zal ik zondag angst kunnen koersen.”

“Het is uitkijken naar een eventuele selectie voor Aosta. Met mijn 68 kg zou ik daar bij de zwaargewichten zijn”

“Normaal reed ik dit weekend de Omloop en het BK ploegentijdrijden, maar dat is nu dus zo goed als uitgesloten. Daarna is het uitkijken naar een eventuele selectie voor Aosta. Met mijn 68 kg zou ik daar bij de zwaargewichten zijn, maar het is een mooie koers die je eens moet meegemaakt hebben. Daarnaast hoop ik zo dicht mogelijk te eindigen in WestSprint. Dat zou willen zeggen dat ik een goed seizoen gereden heb.” (SM)