Eric Vanrobaeys is voorzitter van de commissie weg-piste-veld. Een hele mond vol en dat blijkt ook uit zijn takenpakket. In die functie volgt hij Gilbert Prinzie op. "Je moet veel tijd kunnen vrijmaken voor deze functie. Ik ben er elke dag mee bezig. Ik moet ervoor zorgen dat er voldoende volk op de wedstrijden aanwezig is. Dat is vaak puzzelen", opent Eric. Al merkt hij nog veel bereidwilligheid. "Ik moet nu kijken naar al de organisatoren van nationale en internationale wedstrijden binnen de provincie. De aanvragen voor 2019 moeten nu binnen zijn. In West-Vlaanderen hebben we meer dan 500 regionale koersen. Dat moet ook allemaal aangevraagd worden. Er moet ook gekeken worden dat er bijvoorbeeld geen vier nieuwelingenkoersen op eenzelfde dag zijn."

"Ik moet ervoor zorgen dat er voldoende volk op de wedstrijden aanwezig is. Dat is vaak puzzelen"

"Tijdens het jaar moeten de technische gegevens ingevuld worden. Wanneer is de start? Waar wordt er ingeschreven? Wat zijn de juiste prijsbarema's? Voor de selecties heb ik met Walter Vergote een goede hulp. Hij doet alle selecties voor BK, voor topcompetitie, testtijdritten... Maar dat moet wel via onze commissie gaan. Hij doet dat wel heel gestructureerd. Hij houdt alle prestaties bij. Westsprint wordt daar ook bij betrokken. Zelf moet ik als technisch afgevaardigde ook geregeld naar de koers. De parcoursen moeten ook gecontroleerd worden op veiligheid."

Centralisatie

Wim Deblaere is secretaris. Hij volgde Eric in januari op in deze functie, die vooral alle vergaderingen binnen de provincie omhelst, van uitnodigingen tot verslagen. "Dat gebeurt met de voorzitter van Cycling Vlaanderen in de provincie Filip Jodts. Daarnaast moeten we ook onze werkende leden opvolgen en daar een lijst van opvolgen. Zo zijn er ook veranderingen op til binnen Cycling Vlaanderen. Dat volgen we van heel kort bij op met het dagelijks bestuur. Zo zouden de taken gecentraliseerd worden. Dat is alvast de bedoeling. Er komt sowieso een hervorming. West-Vlaanderen is daarin één van de weinige provincies die hierin zijn gedacht durft zeggen."

"We hebben samen gezocht naar een nieuwe Omloop van het Houtland. Het is niet veel anders, maar voor de politie zal het normaal veel beter zijn"

Daarnaast zetten beide heren zich met Koninklijke Wielrijdersbond Flandria nog in voor onder meer de komende nieuwelingenkoers en Omloop van het Houtland. Zo zien ze elkaar ook best vaak. "We hebben samen gezocht naar een nieuwe Omloop van het Houtland. Het is niet veel anders, maar voor de politie zal het normaal veel beter zijn. We komen niet via de Ringweg of Stegelstraat, maar via de Hogelaanstraat op het plaatselijk parcours", vervolgt Wim. "De nieuwelingenkoers van komende zaterdag is intussen al aan de zesde editie toe. Daar verwacht ik 40 tot 50 renners aan de start."