Lichtervelds drietal klaar voor thuiskoers

Deze drie Lichterveldse nieuwelingen kijken uit naar de wedstrijd in de eigen gemeente. V.l.n.r.: Tiebe Deweerdt, Pieter Delannoy en Lennert Debruyne. (Foto Kurt) © Foto Kurt
Bram Vanlerberghe

De nieuwelingenkoers in Lichtervelde is al enkele jaren een vaste waarde op de kalender. In de beginjaren telde de gemeente tot haast tien nieuwelingen, waardoor de vraag voor een lokale wedstrijd ontstond. Vorig jaar kwamen maar liefst 73 deelnemers aan de start, onder wie heel wat buitenlanders.

Tiebe Deweerdt: “Koers staat aangestipt”

Tiebe Deweerdt, Pieter Delannoy en Lennert Debruyne komen allen uit voor Jonge Renners Roeselare-CT Luc Wallays. Tiebe Deweerdt legt de focus eerder op het veld, al kan hij niet ontbreken in Lichtervelde. “Die wedstrijd stond meteen aangestipt. Vorig jaar was ik er na enkele ronden uitgewaaid, want er stond toen heel wat wind. Maar dit jaar hoop ik beter te doen. Eerst wil ik gewoon volgen en dan zie ik wel wat ik kan doen.”

“Mijn wegwedstrijden zijn opnieuw trainingen voor de cross. Op de weg wil ik vooral plezier beleven”

“Vorig weekend heb ik nog maar mijn vijfde wedstrijd gereden. Dat verliep redelijk goed met een 25ste plaats op 52 renners. Ik kwam met een goed gevoel uit het veld, al moest ik wel ruim een maand rusten. Ik moest enkele keren redelijk diep gaan. Mijn wegwedstrijden zijn opnieuw trainingen voor de cross. Op de weg wil ik vooral plezier beleven. En op de weg rijden we met Jonge Renners Roeselare altijd in team.”

Pieter Delannoy: “Proberen mee te springen”

Voor Pieter Delannoy is het als eerstejaarsnieuweling dan ook zijn eerste deelname. De derdejaarsstudent aan de Broederschool in Roeselare woont nog maar sinds augustus in Lichtervelde. “Ik ben afkomstig van Izegem. Ik ben van plan om nog eens een kijkje te nemen op het parcours. Meestal probeer ik in het peloton zitten, maar meestal zit ik vooraan. Zijn er aanvallen, dan probeer ik toch mee te springen. Ik heb dat ook al een paar keer geprobeerd, maar nog niet echt met succes. Ik kijk met een fijn gevoel vooruit op de wedstrijd. Ik wil proberen om vooraan te zitten en me te tonen.”

Lennert Debruyne: “Rustig gevoel”

Lennert Debruyne is ook aan zijn tweede deelname toe. “Vorig jaar liep het redelijk goed. Maar door krampen kon ik jammer genoeg niet uitrijden. Ik was toen ook nog maar pas begonnen met wielrennen. In de winter heb ik samen met de ploeg een voorbereiding kunnen doen. Dat had ik vorig jaar niet. De benen zitten ook veel beter.”

“Komend weekend wil ik opnieuw proberen om mee te springen, want sprinten lukt nog niet zo goed”

Lennert behaalde dit seizoen al tweemaal een derde plaats. “Ik val nog veel aan en die twee keer is me dat ook goed gelukt. Komend weekend wil ik opnieuw proberen om mee te springen, want sprinten lukt nog niet zo goed. In Lichtervelde is het alvast fijn rijden. Dat zorgt ook voor een rustig gevoel.”

Nieuwelingen in Lichtervelde. Zaterdag 30 juni 2018. Organisator: Koninklijke Wielrijdersbond Flandria. Start om 15 uur, aankomst omstreeks 17 uur. Prijsdeling in Café Flandria. Parcours (68,4 km of 19 ronden): Ketelbuiserstraat, Torhoutstraat, Viereikenstraat, Kasteelstraat.