Kobe Vanoverschelde wint in Aalbeke

Voor deze Grote Prijs Dakwerken Devriesere kwamen 78 renners aan de start. De winnaar werd Kobe Vanoverschelde. Hij haalde het met een kleine voorsprong. Bekijk hier de volledige uitslag.

Kobe Vanoverschelde won met kleine voorspong in Aalbeke. © WO

Zes renners reden meteen van hun concurrenten weg. Jo Maes, Maxime Gressier, Maxime Pirard, Gill Meheus, de Braziliaan Leon Mouro Chammon en de Brit Laurence Kirby die al vlug de rol moest lossen, namen tot 1’15” voorsprong.

Op 35 km van het einde liep alles weer samen. Niet voor lang want in de finale geraakten Ricky Rosseel, Steven Moons, opnieuw Maxime Pirard, Kobe Vanoverschelde en de Brit Timothy Mitchell weer voorop en namen maximum 25 seconden.

Mitchell viel vooraan weg terwijl zich een achtervolgend zevental vormde dat bij het ingaan van de slotronde nog zeventien tellen achterstand telde. Toen verdapperde Vanoverschelde en die zou met vijf seconden voorsprong zijn eerste zege van het seizoen laten noteren. Maxim Pirard was een verdienstelijke twee en nog eens vijf tellen later klopte Jens Vandenbogaerde Jochen Deweer met de derde plaats als inzet.

(WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.