Kenzo Vanraepenbusch rijdt zaterdag in eigen Egem

Kenzo Vanraepenbusch. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

Zaterdag strijden de aspiranten in Egem voor de zege in hun leeftijdscategorie. Bij de 13-jarigen staat de plaatselijke Kenzo Vanraepenbusch aan de start. De Egemnaar hoopt voor eigen volk op een goede prestatie na gezondheidsproblemen.

“Ik was prima aan het seizoen begonnen, maar begon dan te sukkelen met ademhalingsproblemen”, steekt Kenzo Vanraepenbusch (13) van wal. “Daardoor heb ik een tijdje aan de kant gestaan. Het gaat ondertussen de goede kant uit, maar ik weet nog altijd niet wat er juist aan de hand was. We dachten eerst aan een pollenallergie, maar dat blijkt het niet te zijn. Misschien heb ik gewoon een of andere infectie opgelopen bij het buiten spelen? Daardoor heb ik dit seizoen de goede prestaties van vorig jaar nog niet kunnen bevestigen. Toen ik hervatte op het provinciaal kampioenschap in Roeselare reed ik een goede wedstrijd, maar in Meulebeke liep het dan opnieuw voor geen meter.”

Vakantie

“Ondertussen zijn we met het gezin op vakantie geweest naar de Ardennen en daar heb ik goed kunnen trainen”, gaat de aspirant van de Molenspurters Meulebeke verder. “Ik ondervond ook geen last meer en kon vrijuit koersen. Vorige weekend heb ik wel nog niet gekoerst, maar zaterdag sta ik zeker aan de start in eigen Egem. Ik ben er alvast op gebrand om voor eigen volk een goede prestatie neer te zetten. Er zullen alvast veel vrienden en familieleden aanwezig zijn. Dat zorgt voor een boost. Het parcours ken ik nog niet, maar ik ga het nog wel eens verkennen. Veel geheimen kan het toch niet hebben. Welk type coureur ik ben? Ik ben behendig op de fiets en geef een voorkeur aan vlakkere omlopen.”

“Goede prestaties nog niet kunnen bevestigen door problemen met zijn ademhaling”

“Mijn ambitie voor de resterende maanden van het seizoen? Ik hoop nog een paar keer in de top tien te eindigen. Vorig seizoen was dat geregeld het geval, maar nu is dat door ziekte nog niet gelukt. Hopelijk is de miserie nu achter de rug en kan ik mij nog een paar keer tonen”, besluit Kenzo Vanraepenbusch, die STV (sociale en technische vorming, red.) volgde aan het IHK in Ardooie maar volgend schooljaar naar het VTI in Tielt trekt. “Daar zal ik normaal gezien houtbewerking volgen.”