Kenneth Verstegen wint jaar na debuut zijn eerste koers

Kenneth Verstegen won onlangs de koers in Zandvoorde. (Foto ZB)
Redactie KW

30 april 2017: op die dag reed KennethVerstegen (16) zijn eerste koers ooit. En twee weken geleden, op 14 april, behaalde hij in Zandvoorde bij Zonnebeke zijn eerste overwinning als wielrenner. Bijna een jaar heeft het dus geduurd vooraleer de nieuweling uit Beerst zijn armen in de lucht mocht steken. Er zijn renners die er langer over doen.

“Maar er zijn er ook waarvan het niet zo lang duurt”, lacht Kenneth. “Natuurlijk ben ik er heel tevreden mee, zeker omdat ik niet meteen verwachtte om te winnen. Ik had er wel stiekem op gehoopt, omdat de toppers afwezig waren. Ik reed eigenlijk de hele wedstrijd alert vooraan, maar toen vier renners ervan onder muisden, moest ik even naar adem happen. Dat was toch even vloeken. Gelukkig kwam alles weer samen. Toen Nathan Castelain in de slotronde wegsprong, was ik die enige die kon aanpikken. We werkten goed samen en in de spurt toonde ik me de sterkste.”

Serieuze stappen

Het toont aan dat de renner van het CT Houtland-Westkust in die korte periode al serieuze stappen heeft gezet. “Met dank ook aan de ploeg. Ik vind de sfeer onder de renners dit seizoen een pak beter. Vorig jaar waren er een aantal renners die er niet echt mee bezig waren, terwijl er nu enkel enorm gemotiveerd jongens rondrijden die de anderen meetrekken. Op de ploegtrainingen zijn we minstens met acht nieuwelingen. En ook vanuit de ploeg worden we uitstekend begeleid. We krijgen elk een trainingsschema en dat probeer ik zo goed mogelijk te volgen. Ik merk dan ook al het resultaat van die inspanningen.”

“Op het PK mik ik op het podium. Ik besef dat ik daarmee de lat heel hoog leg, maar met ambitie hebben is niets mis”

Zijn prestaties van de afgelopen weken hebben het zelfvertrouwen van Verstegen een serieuze boost gegeven. Op 5 mei trekt hij naar het PK in De Panne. Het doel is om na afloop op het podium te staan. “Ik besef dat ik daarmee de lat heel hoog leg, maar met ambitie hebben is niets mis. Het zal waarschijnlijk een waaierkoers worden. Ik heb liever dat het wat bergop gaat, maar ik vind dat je het allemaal moet kunnen. Ik ga er in ieder geval een mooie koers van proberen te maken.”

Gevulde dagen

Verstegen is heel gedreven. “Ik studeer mechanica aan het VTI in Veurne en met de koers erbij zijn mijn dagen goed gevuld. Het is thuiskomen, trainen, eten, studeren en slapen. Maar je moet er iets voor over hebben als je wilt presteren.” (BVS)