Kelvin Cockaert op zoek naar frisheid na goed debuut

Kelvin Cockaert. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Kelvin Cockaert (19) maakte een goede seizoensstart als eerstejaarsbelofte, maar de laatste zestal weken ging het wat minder goed. Daarom neemt de Bredenaar van Tops Antiek-Glascentra nu een weekje rust in de hoop deze zomer opnieuw goed te zijn.

“De eerste anderhalve maand bij de beloften verliep bijzonder vlot, vond ik. Ik kon mooi meedraaien en behaalde zelfs een tiende stek in de Tour des Deux Caps”, blikt Kelvin Cockaert (19) terug. “Maar de laatste weken ontbreekt het me wat aan frisheid. Ik doe het nu dus een week kalmer aan en hoop daarna weer fris aan de start te verschijnen, met de bedoeling een goede tweede seizoenshelft te rijden. Ik kom volgende week zaterdag weer in competitie met het criterium in Oudenburg. Zo is het nog eens koers dicht bij huis en dat is ook plezant.”

Focus op de zomer

Kelvin mocht dit jaar ook al voor eigen volk aantreden in het provinciaal kampioenschap in Bredene, maar dat was niet echt een succes. “Ik was eigenlijk wel teleurgesteld. Misschien had ik voor mezelf de verwachtingen wat te hoog gelegd. Anderzijds was ik niet echt gekleed op de koude, regenachtige weersomstandigheden die we voorgeschoteld kregen. Ik zie het criterium in Oudenburg niet als een herkansing voor het PK. Ik vind het gewoon belangrijk dat ik weer een goed gevoel in het peloton krijg. Ook de uitslagen zijn in eerste instantie van ondergeschikt belang.”

“Stiefvader Werner Vandromme plant mijn trainingen en kan gemakkelijk bijsturen waar nodig”

“Voor mij moet de focus nu liggen op het zomerseizoen. Stiekem hoop ik op een selectie voor de Ronde van Namen. Daar zou ik me wel graag eens tonen in het lastige klimwerk. Zulke koersen liggen mij ook het best, dat is vooral te danken aan mijn lichte lichaamsbouw. Waaierkoersen zijn dan minder mijn ding. Daar komt het eerder op wringen aan, waardoor ik dikwijls te ver zit wanneer het peloton scheurt. Geef mij dus maar een stevig klimparcours”, aldus de leerling industriële elektriciteit aan het VTI in Oostende. De combinatie wielrennen-studeren verloopt overigens heel vlot.

Tops Antiek-Glascentra CT

De eerstejaarsbelofte maakt deel uit van Tops Antiek-Glascentra CT, waar hij zich heel goed voelt. “De omkadering is goed, net als de teamsfeer. We behalen ook geregeld successen. Ik ben dus enorm blij om deel te mogen uitmaken van dit team.”

“Voor mij moet de focus nu liggen op het zomerseizoen. Stiekem hoop ik op een selectie voor de Ronde van Namen”

Voor trainingsadvies kan de Bredenaar terecht bij zijn stiefvader Werner Vandromme, die ooit zelf profwielrenner was. “Hij houdt zich bezig met het plannen van mijn trainingen en kan natuurlijk gemakkelijk bijsturen, aangezien we elkaar vaak zien.”

Puntentrui

De Bredenaar heeft al heel wat wedstrijden op zijn actief staan, want hij is nu aan zijn negende seizoen als wielrenner bezig. Zijn mooiste moment tot nu toe beleefde hij in de Ster der Vlaamse Ardennen, vorig jaar als tweedejaarsjunior. “In de tweede rit in Sint-Maria-Oudenhove, meteen ook de lastigste rit met elke ronde de beklimming van de Berendries, wist ik de groene puntentrui te pakken. Dat gaf toch een speciaal gevoel, want het was de eerste keer in mijn carrière dat ik een leiderstrui in een ronde kon dragen. Ik heb die trui helaas niet kunnen houden tot het einde. De laatste dag heb ik die trui kunnen dragen in de ploegentijdrit en wegrit, maar in de sprint heb ik het puntenklassement nipt verloren met een drietal punten. Dat was natuurlijk jammer, maar het was toch een prachtige ervaring”, besluit Kelvin. (RRK)