Kasper Theuninck: hervonden koersliefde

Kasper Theuninck tijdens de ploegvoorstelling van CT Houtland-Westkust in februari. (foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Kasper Theuninck (16) heeft de liefde voor de fiets teruggevonden. Na een tussenperiode in de atletieksport is hij bezig met zijn voorbereiding op het veldritseizoen. De eerstejaarsjunior uit Schore hoopt zondag op het PK zolang mogelijk te volgen.

“Vroeger heb ik nog gekoerst bij de miniemen en aspiranten, zowel op de weg als in het veld. Het plezier kwam voorop, ook al was ik geen topper”, blikt de ex-renner van KVC Noordzeemeeuw Oostende terug. “De nieuwelingencategorie heb ik overgeslagen om eens te proeven van de atletieksport, meer bepaald van het afstandslopen. Daarin heb ik me zelf verrast. Zo heb ik brons behaald op het PK 400 meter in mijn leeftijdscategorie en daarnaast kon ik juichen in de 2,5 kilometer lange strandloop van Oostduinkerke. Maar het kriebelde vorige zomer om weer te koersen. In september heb ik de fietstrainingen langzaam aan hervat en ondertussen werk ik volop toe naar het veldritseizoen Die discipline is prioriteit voor mij. Op de weg heb ik momenteel nog geen volledige koers kunnen uitrijden. Een tweetal uurtjes diepgaan in een wielerwedstrijd is toch heel wat langer dan een korte, intensieve loop. Maar ik geef mijn lichaam voldoende tijd om zich aan te passen. Bovendien heb ik door atletiek niet stilgelegen. Stapje per stapje”, verklaart de renner van CT Houtland-Westkust.

Ik geef mijn lichaam voldoende tijd om zich aan te passen. Stapje per stapje

“Voor het PK in de Haan komende zaterdag heb ik niet veel verwachtingen”, vervolgt Theuninck. “Maar toch zou ik graag zo lang mogelijk meebollen in het peloton. Het parcours ken ik niet. Maar het is waarschijnlijk biljartvlak en daar houd ik niet echt van. Geef mij maar wat heuvels. De zondag na het PK sta ik aan de start van de Grote Prijs Bob Jungels in Luxemburg, een UCI-wedstrijd. Maar niet mijn eerste internationale koers. In maart reed ik al in Damme-Moerkerke. Geen succes, maar het was wel een leuke ervaring. In juni volgt er een relatieve rustperiode om in juli de draad met competitie weer op te nemen. In september begin ik vervolgens te crossen. Ik zal me vooral richten op het B-circuit”, rondt de leerling elektriciteit aan het VTI van Diksmuide af.