Kasper Saver focust op tijdrit

Kasper Saver. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

Tweedejaarsjunior Kasper Saver sloot zijn seizoen af met de regionale wedstrijden in Heestert en in Ingooigem. De Outrijvenaar blikt tevreden terug op 2018. De renner van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT maakt volgend jaar zijn debuut bij de beloften in de groene EFC kleuren.

“Mijn seizoen is redelijk goed verlopen met meerdere overwinningen in het regionale circuit en met dichte ereplaatsen in het grote werk. Enkel de zomer verliep wat minder”, begint Kasper.

“In het voorjaar greep ik net naast een podiumplaats in Kuurne-Brussel-Kuurne. Op twee kilometer van het einde kreeg ik krampen en zo werd ik alsnog ingelopen door het jagende peloton. Ik eindigde als 17de, eveneens mijn uitslag in de Danilith Nokere Koerse en in de Guido Reybrouck Classic in Damme.”

“Aan de Omloop der drie provincies GP Morgan Blue met de eindmeet in eigen Outrijve houd ik gemengde gevoelens over. Ik was mee met de beslissende kopgroep, maar moest dan afrekenen met pech. Toch werd ik nog zesde, de dichtste ereplaats na de koplopers.”

Eindnotering kon beter

“Op het PK in De Haan-Vosseslag miste ik op een haar na de trui. In de Ster der Vlaamse Ardennen werd ik tweede en vierde. In de BvB-manche van Bonheiden speelden we het perfecte ploegenspel en werd ik tweede na ploegmaat Arne Santy. De rode draad in het grote werk is dat ik meestal een sterk gevoel had, maar dat mijn eindnotering soms beter kon”, stelt Saver vast. “Je kan niet altijd het geluk aan je zijde hebben.”

“Begin juli viel ik net naast het podium in Menen-Kemmel-Menen. Daarna kreeg ik af te rekenen met een mindere periode. Maar sinds september gaat het terug beter. Geen topgevoel, maar de kracht in de benen is terug.”

“Mijn seizoen is redelijk goed verlopen met meerdere overwinningen in het regionale circuit en met dichte ereplaatsen in het grote werk. Enkel de zomer verliep wat minder”

“Afgelopen weekend sloot ik het seizoen af met een zevende plaats in het nabije Heestert en een zesde plaats in Ingooigem. Over het hele seizoen mocht ik viermaal de handen in de lucht steken met overwinningen in de Klijte-Heuvelland, Tollembeek, Deux-Acren en Zottegem-Strijpen. In 2019 ga ik me focussen op het tijdrijden. Dat zou me wel moeten liggen.”

EFC-L&R-Vulsteke

“Ik ga de winter in met veel ambitie door mijn overstap naar EFC-L&R-Vulsteke”, gaat de hardrijder verder. “Ik heb geen schrik voor de overstap. De langere afstanden zullen in mijn voordeel spelen zoals dat ook het geval was bij de juniores.” (JV)