Junior Seppe Debosschere uit Brugge wil dit seizoen nog eens winnen

Seppe Debosschere. © foto Coghe
Redactie KW

Tweedejaarsjunior Seppe Debosschere uit Brugge behaalde zondag een 30ste plaats in de lastige kermiskoers van De Klijte. De leerling wetenschappen-wiskunde is tevreden over zijn conditie en hoopt die door te trekken voor de rest van het seizoen. “Ik wil dit jaar eindelijk nog eens winnen.”

Zondag toonde Robin Orins zich de beste in de kermiskoers van De Klijte. Seppe Debosschere (17) van Gaverzicht-Be Okay stond er ook aan de start. “We hebben er stevig gekoerst. In de tweede ronde zijn ze beginnen aanvallen en is het nooit stilgevallen. Het peloton werd ook snel uitgedund en zo moest iedereen vol mee aan de bak. De betere renners ontsnapten al vroeg in de wedstrijd, terwijl ik me kon handhaven in het groepje daarachter.”

Seppe finishte er uiteindelijk als 30ste. Een resultaat waarmee de Bruggeling tevreden was, zeker na een nacht met weinig slaap. “De zaterdag moest ik naar een galabal van mijn school. Ik zit op de Frères in Brugge en zij organiseren telkens voor de vijfde- en zesdejaars zo’n bal. Ik vind het belangrijk om aan zo’n activiteiten deel te nemen en wat tijd door te brengen met vrienden.”

Valpartij

De Bruggeling is goed aan het seizoen begonnen. Zelf omschrijft hij zichzelf als een aanvaller. “Ik heb wel een sprint, maar enkel na een lastige wedstrijd. Op het clubkampioenschap van Deerlijk reed Jelle Declerck alleen naar de zege. In de laatste ronde ben ik weggereden uit het peloton. Ik leek op weg naar de tweede plaats, maar werd toch gegrepen.”

Ook een week later in Staden toonde Seppe zijn kwaliteiten als hardrijder. “Ik had opnieuw een goed gevoel, maar in de tweede ronde kwam ik ten val. Ik moest een minuut goedmaken op het peloton en slaagde in mijn opzet. Eenmaal aangesloten was de kopgroep al gaan vliegen. Ik ben dan nog weggereden, maar kon de aansluiting niet meer maken.”

Hogere studies?

Zijn ambitie dit seizoen is om iedere wedstrijd zo goed mogelijk te presteren. “Ik wil dit jaar eindelijk nog eens winnen. Daarnaast wil ik mij tonen in de interclubs en in de tijdritten”, aldus de tweedejaarsjunior die in zijn zesde jaar wetenschappen-wiskunde zit. “Ik twijfel nog tussen kine en bouwkundig ingenieur. En de koers? Ik hoop het te combineren. Ik ben nog altijd gepassioneerd en wil graag mijn hobby verder blijven uitoefenen. Maar dat zien we volgend jaar wel.” (SD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten