Junior Sander Meeus uit Gistel moet seizoensstart uitstellen door griep

Sander Meeus. © foto Coghe
Redactie KW

Sander leek nochtans klaar voor een sterk seizoensbegin. De Gistelnaar kende een goede voorbereiding en voelde dat de conditie op punt stond om eraan te beginnen, maar toen werd hij ziek en moest hij de fiets even aan de kant laten.

“Mijn winter is eigenlijk vlekkeloos verlopen”, vertelt Sander. “Ik heb stevig getraind en ben er regelmatig met de mountainbike op uit getrokken. Het is natuurlijk altijd wat wennen aan de hogere snelheden in koers, maar ik had er wel vertrouwen in. Tot ik ziek werd…. Geen corona, neen (lacht), maar vervelend was het wel. Ik was een beetje grieperig en heb de hele krokusvakantie niet op mijn fiets kunnen zitten. Ideaal weer om te trainen was het niet en ik wou het risico niet lopen om het erger te maken. Het seizoen is nog maar pas begonnen hé. Ondertussen ben ik hersteld en komen er nog voldoende kansen om me te bewijzen.”

Guido Reybrouck Classic

In principe zou hij dit weekend al kunnen starten, maar de 18-jarige junior besloot om nog een weekje langer te wachten alvorens opnieuw een rugnummer op te spelden. “Eerst nog een beetje trainen”, verklaart Sander zijn keuze. “Ik denk niet dat dat weekje niets doen zo’n invloed zal hebben op mijn conditie, maar ik moet er toch weer wat inkomen. Waar ik precies zal starten, weet ik niet, dat moet ik nog eens bekijken. Wat ik wel al weet, is dat de Guido Reybrouck Classic op 22 maart opnieuw op mijn programma staat. Een mooie wedstrijd én een UCI-koers. Ik zal dus alles uit de kast moeten halen, maar ik heb er wel veel zin in.”

Andere wedstrijden waar de junior van De Molenspurters Meulebeke naar uitkijkt, zijn de interclub in Gistel deze zomer en enkele koersen in de Vlaamse Ardennen. “Gistel is niet echt mijn parcours, maar voor eigen volk kun je altijd iets meer. Ik heb liever dat er een kort en steil klimmetje in de omloop zit. En in de Vlaamse Ardennen vind je er daarvan een pak. Het is een streek waar ik graag koers en het zou mooi zijn mocht ik daar eens kunnen uitpakken. Top tien en waarom geen zege of podium?”, besluit de student lichamelijke opvoeding en sport aan het Sivi in Torhout. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten