Junior Sander Kint kijkt uit naar opener voor eigen volk in Staden

Sander Kint. © Eénfoto.be
Stijn Moerman

Zaterdag opent eerstejaarsjunior Sander Kint zijn seizoen voor eigen volk in Staden.

“Het is en blijft speciaal om in eigen gemeente te koersen”, opent de 17-jarige junior van CT Luc Wallays-JRR. “Zeker als dat dan de opener van het seizoen is. Mijn verwachtingen liggen wel niet te hoog. Na het Belgisch kampioenschap op de piste ben ik pas laat kunnen beginnen aan mijn voorbereiding op de weg. Ik had immers last van mijn knie, waardoor ik twee weken op de sukkel was. Het parcours in Staden ligt me wel. Geef mij maar van die lastige koersen die wat op en neer gaan. Als de benen goed zijn, moet er wel iets mogelijk zijn voor eigen volk.”

Ondanks zijn verstoorde voorbereiding kende de Stadenaar een prima test in het clubkampioenschap in Meulebeke. “Met mijn zevende plaats mag ik zeker niet klagen. Er reed snel een groepje weg en die hebben we niet meer teruggezien. Uiteindelijk won ik dan de pelotonssprint”, aldus Sander, die technische bouw volgt aan het VTI in Roeselare.

Leerjaar

“Wat ik van mijn eerste seizoen als junior verwacht? Ik beschouw het vooral als een leerjaar, maar hoop een paar grote stappen te zetten met het oog op volgend seizoen. Als tweedejaars wil ik er helemaal staan en mij tonen in de grote koersen. Naast de openingskoers in Staden kijk ik ook wel uit naar de pistemanches in Rumbeke. Dat doe ik enorm graag. Daarom dat ik nu al uitkijk naar het volgende pisteseizoen in Gent. Deze winter was het pas mijn tweede jaar in die discipline, maar het gaat goed. Het smaakt naar meer”, besluit de Stadenaar, die als 14-jarige aspirant begon te koersen. “Ik was het voetbal beu en zocht een nieuwe uitdaging. Doordat ik vaak naar de cross op televisie keek, viel mijn keuze daarop. Maar ik had snel door dat de koude niets voor mij was. Daarom dat ik na één winter al voor de weg koos. En met een zege in Lichtervelde en vele toptienplaatsen mag ik zeker niet klagen over het voorbije seizoen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier