Junior Rune Thoré uit Reningelst opent in Vlamertinge, waar papa Geert in de organisatie zit

Rune Thoré. © foto a-Coghe
Redactie KW

Tweedejaarsjunior Rune Thoré moest zondag op het clubkampioenschap in Deerlijk al in de eerste ronde opgeven met pech. De Reningelstenaar maakte deze winter de overstap naar Gaverzicht-Be Okay om na enkele moeilijke jaren zijn carrière te herlanceren. Nu zondag start hij dan ook met ambitie in de kermiswedstrijd van Vlamertinge.

Met de clubkampioenschappen werd het nieuwe wielerseizoen voor jeugdrenners vorig weekend afgetrapt. Gaverzicht-Be Okay organiseert al jaren hun eigen wedstrijd in Deerlijk. De renners uit alle categorieën strijden er om de titel van clubkampioen. Bij de heren junioren won Jelle Declerck met meer dan een halve minuut voorsprong op Thieben Wandels en Karsten Roodhooft. Tweedejaarsjunior Rune Thoré moest al in de eerste ronde met pech opgeven. “Al snel reed ik mijn ketting kapot. Zonder kan je natuurlijk niet fietsen, dus moest ik opgeven. Spijtig, maar ik heb nu liever pech dan in de grote wedstrijden.”

Broer Floris als trainer

Rune kwam met veel adelbrieven over naar de nieuwelingen. Als eerstejaars bevestigde hij met winst in Heestert en vooral de provinciale titel op de weg. Als tweedejaars won hij op de lastige omloop van Zandvoorde, maar was hij toch niet tevreden over zijn seizoen. De voorbije jaren kende Rune dan ook veel ups-and-downs. Als tweedejaarsjunior wil hij eindelijk een stap voorwaarts zetten. Daarom veranderde hij in de winter van ploeg en van trainer. “Bij Deerlijk kenden we ploegleider Ivo Lins. Ik heb vertrouwen in hun begeleiding. Ze werken heel professioneel, maar laten plezier primeren. Ik werk nu ook samen met mijn broer Floris als trainer. Hij begeleidde vorig jaar al mijn nieuwe ploeggenoot Gerben Dewinter. Als je ziet welke resultaten hij geboekt heeft, dan stelt me dat gerust. Ik heb er ook geen enkel probleem mee om te luisteren naar zijn tips. Hij heeft dan ook tonnen ervaring.”

De tweedejaarsjunior heeft een goede winter achter de rug en voelt zich klaar voor het nieuwe seizoen. Zondag rijdt Rune dan zijn eerste echte wedstrijd van het seizoen in Vlamertinge. Hij kiest er bewust voor om daar te starten. “De eerste weken wil ik enkel kermiskoersen rijden om in mijn ritme te komen. Daarnaast zit mijn pa Geert in de organisatie van de wedstrijd en is het altijd fijn om dicht bij huis te koersen.” Dit jaar wordt de omloop in de omgekeerde richting verreden. Volgens Rune opent dat perspectieven. “Als de wind goed zit, kan er hard gekoerst worden. De omloop moet mij liggen, dus ik wil me zeker tonen.”

Interclubs

Het weekend erop rijdt Rune dan een quasi thuiskoers in De Klijte. Eind maart volgt normaal de Guido Reybrouck Classic, de eerste interclub van het seizoen voor de Reningelstenaar. “De omloop met kasseien moet me zeker liggen. Ik wil dit seizoen graag enkele interclubs rijden, maar het wordt vechten voor mijn plek in de selectie. We hebben een brede kern en dus veel kanshebbers. Maar dat prikkelt me om extra mijn best te doen.”

Na de voorbije jaren vol pech liet Rune het hoofd soms hangen. In zijn nieuwe omgeving is hij nu extra gemotiveerd om zich te bewijzen. “Ik wil tonen wat ik in mijn mars heb. Zo hoop ik de overstap naar een mooie beloftenploeg te kunnen forceren.” (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier