Junior Miel Verscheure uit Westouter gemotiveerd voor wedstrijd in De Klijte

Miel Verscheure rijdt nu voor Gaverzicht-Be Okay. © gf
Redactie KW

Het seizoen is amper een paar weken ver, maar voor Miel Verscheure (17) staat er al een belangrijke afspraak voor de deur. De tweedejaarsjunior uit Westouter verschijnt zondag dubbel gemotiveerd aan de start van de kermiskoers in De Klijte: een parcours dat hem ligt en de start op een paar kilometer van zijn deur.

Het is begin maart en dan merk je aan alles dat het Vlaamse voorjaar begonnen is. De koers is terug op tv, de fietsers komen weer buiten en elk weekend is er wel ergens een wedstrijd voor jeugdrenners. Zondag mogen de junioren zich gaan uitleven in De Klijte en dan kijken wij vooral uit naar de prestatie van Miel Verscheure. Na een lange voorbereiding lijkt de tweedejaarsjunior klaar om er een mooi seizoen van te maken. “De winter heeft inderdaad lang genoeg geduurd”, knikt Miel. “Ik heb de voorbije maanden hard gewerkt en voel me klaar om erin te vliegen. De ploegtrainingen, de duurritjes met mijn vrienden op woensdagnamiddag, de stabiliteitsoefeningen in Pulso… Allemaal plezante, maar wel stevige trainingen. Het ging er iets serieuzer aan toe dan vorig jaar en ik voel me dan ook een tikkeltje sterker. Hopelijk werpt dat straks in competitie zijn vruchten af.”

Goede start

Daar lijkt het alleszins wel op. De 17-jarige Westoutenaar werd al 17de op het clubkampioenschap in Deerlijk en in Vlamertinge reed hij naar de 24ste plaats. “En daar ben ik heel tevreden mee”, vertelt Miel. “Normaal heb ik altijd een paar wedstrijden nodig om erin te komen, maar nu lijkt dat wel mee te vallen. In Vlamertinge had ik al een goed gevoel. In de eerste ronde probeerde ik iets, maar waren we met te weinig om voorop te blijven. Daarna kon ik vlot stand houden in het peloton, maar lukte het niet meer om weg te glippen. Toch heb ik vertrouwen kunnen opdoen voor zondag. In De Klijte krijg ik een parcours dat me beter ligt met meer bergop en bergaf. Bovendien woon ik op amper een paar kilometer van de omloop en is de inschrijving in het café van mijn peter zijn schoonouders. Er zullen dus een pak supporters op post zijn en dat motiveert me.”

Verscheure rijdt sinds dit jaar bij Gaverzicht-Be Okay en die verandering van ploeg lijkt hem veel deugd te doen. “We hebben in ieder geval een sterk team en een uitstekende omkadering. Bovendien rijd ik er samen met enkele hele goede vrienden: Gerben Dewinter, Rune Thoré en Gust Dewulf. We gaan vaak samen trainen en dan is het altijd plezant. En dat blijft toch belangrijk hé”, besluit Miel Verscheure, die elektromechanica volgt aan het VTI van Poperinge. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten