Junior Laurens Vandaele hervat de competitie na ziekte

Laurens Vandaele. (Foto Bart) © VDB
Stijn Moerman

Laurens Vandaele (17) was goed aan het seizoen begonnen, maar ziekte gooide na een paar weken roet in het eten. De Hoogledenaar herviel kort na zijn wederoptreden en bleef uit competitie tot vorig weekend. “Nu wil ik in alle rust opbouwen, zodat ik niet opnieuw herval”, aldus de junior van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare.

“De start van het seizoen verliep naar wens”, opent de 17-jarige Laurens Vandaele. “Op het clubkampioenschap heb ik misschien dom gereden, maar in Staden reed ik een sterke koers en finishte ik op een knappe derde plaats. Daarna ben ik ziek gevallen. Een keelontsteking speelde me parten. Het draaide niet meer en daarom heb ik dan een weekje rust in acht genomen.”

“Ik moet nu rustig opbouwen zodat ik niet opnieuw herval”

“Daarna hervatte ik de competitie in Werken en reed ik een aanvallende en goede wedstrijd. Ik besloot dan toch maar te starten in de Ster van Zuid-Limburg, maar dat had ik beter niet gedaan. Ik opende enorm slecht in de tijdrit en dat was een eerste teken aan de wand. De dag erop startte ik nog in de rit in lijn, maar na tien kilometer voelde ik al dat het voor geen meter liep. Ik kende een weerbots van mijn ziekte, stapte uit koers en stond opnieuw enkele weken aan de kant. Jammer, maar ik heb geprobeerd om positief te blijven. Het seizoen is immers nog lang.”

Drie weken inactief

Afgelopen zaterdag hervatte de Hoogledenaar de competitie na drie weken inactiviteit. “Ik was vooral tevreden dat ik opnieuw kon koersen”, aldus Laurens, die al 31ste over de streep bolde. “Veel meer dan uitrijden had ik mij niet als doel gesteld. We kregen er ook 93 km voor de wielen geschoven. Dat speelt toch allemaal in het hoofd. Maar ik kon mee met het peloton en dat stemt me tevreden. Uiteraard ben ik nog lang niet top, maar het gevoel zit al heel wat beter. De komende weken wil ik niets overhaasten. Ik ga in alle rust mijn conditie opbouwen, want ik wil niet opnieuw hervallen.”

Eerst regionaal

De junior van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare zal de komende weken dus vooral in de streek actief zijn. “Grote koersen hoeven zeker nog niet in deze eerste weken. Eerst weer wat ritme opdoen in het regionale werk en mij vooral amuseren in de koersen.”

“Grote koersen hoeven zeker nog niet in deze eerste weken. Eerst weer wat ritme opdoen in het regionale werk en mij vooral amuseren in de koersen”

“Ik bekijk het week per week hoe de conditie vanaf nu evolueert. Hopelijk kan ik een terugslag voorkomen. Later op het seizoen zien we dan wel wat er nog allemaal mogelijk is. Grote of kleine koersen, ik wil overal het beste van mezelf geven en tonen dat ik met een fiets kan rijden.”