Junior Lars Van Ryckeghem wint voor tweede keer dit jaar in Kooigem

Redactie KW

Lars Van Ryckeghem, die al verschillende keren is geselecteerd door de Belgische selectie, heeft voor de tweede keer dit jaar gewonnen in Kooigem. Hij wist te ontsnappen uit de kopgroep.

De 59 deelnemers aan de wedstrijd van Kooigem maakten er geen gezondheidswandeling van. Al bij aanvang van de tweede ronde reden Ernest Vandaele en de Nederlander Boris Romers van de concurrenten weg. Op het ogenblik dat Jelle Declerck, Lars Van Ryckeghem en Michiel Nuytten vooraan aansloten, moest Boris Romers afhaken.

Even later lag ook voor Ernest Vandaele het tempo te hoog. De drie koplopers bouwden gestaag hun voorsprong uit, tot maximum twee minuten. Toen vormde zich in drie tijden een achtervolgende groep van twintig renners. Uit de groep reden er negen weg die even naderden, maar dan brak de veer en zouden zij opnieuw op achterstand worden gezet. Finaal reed Lars Van Ryckeghem van zijn tegenstanders weg, en ook Michiel Nuytten reed in zijn eentje naar een tweede plek.

Van Ryckeghem, ook in de maand mei al winnaar in Kooigem, wachtte zijn ploegmaat Nuytten van CT Luc Wallays op. Voor Van Ryckgehem was het zijn zevende seizoenzege. Op 2’35 won Gust Lootens nipt het spurtje voor de vierde plaats ten nadele van Enrico D’Haeye (WO).

Uitslag juniorenkoers Kooigem

1. Lars Van Ryckeghem

2. Michiel Nuytten

3. Jelle Declerck +0’35”

4. Gust Lootens +2’36”

5. Enrico Dhaeye

6. Ruben Lefevre

7. Yenthe Vermeiren

8. Joris Buters

9. Gil Gelders

10. Ernest Van Daele

Hier vind je het volledige resultaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier