Junior Kenneth Verstegen uit Beerst droomt van selectie voor Gent-Wevelgem

Kenneth Verstegen. © foto Coghe
Redactie KW

Kenneth Verstegen is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De 18-jarige renner uit Beerst behaalde in 2019 een pak ereplaatsen en lijkt die lijn als tweedejaarsjunior gewoon door te trekken. Al mag er dit keer gerust een zege tussen zitten. Heel graag zelfs!

Het wegseizoen is amper een paar weken ver, maar iets zegt ons dat we Kenneth Verstegen nog vaak in de spits van het gebeuren zullen zien. Op het clubkampioenschap van Meulebeke behaalde hij meteen een vijfde plek. En een week later opnieuw een straffe ereplaats: derde in Staden. “En het kon zelfs meer zijn”, vult Kenneth aan. “Want de zondag na Staden ging ik ook in Vlamertinge van start. Ik had daar echt een goede dag en was mee met de kopgroep die zou strijden voor de zege. Alleen kreeg ik af te rekenen met een lekke band… Daar liep ik echt een tijdje ambetant van. Ik zeg niet dat ik gewonnen zou hebben, maar nu kon ik zelfs mijn kansen niet verdedigen en dat is enorm frustrerend.”

Gelukkig is het seizoen nog lang en komen er nog voldoende wedstrijden aan. Met de vorm is alleszins niets mis, dat bewees de junior van CT Houtland-Westkust zondag nog maar eens, toen hij in De Klijte een elfde plaats behaalde. “Het was wel serieus afzien”, blaast Kenneth. “Constant bergop en bergaf, regen en wind en een sterk deelnemersveld. Toen er drie man voorop reden, probeerde ik met een mooi groepje de sprong te maken. Het zag er even goed uit, maar op het moment dat we komen aansluiten krijg ik het moeilijk en samen met twee anderen moest ik de rol lossen. Uiteindelijk bolde ik nog als elfde over de meet en daar ben ik best tevreden mee.”

Koers winnen

Voorlopig dus nog geen zege voor de tweedejaarsjunior, maar daar wil hij snel verandering in brengen. “Het is mijn ambitie om dit seizoen een koers te winnen”, toont de hardrijder zich vastberaden. “Vorig jaar was ik er een paar keer dichtbij, maar was het telkens net niet. Ondertussen heb ik een goede winter achter de rug en ben ik opnieuw wat sterker. Hopelijk resulteert dat straks in die felbegeerde overwinning.”

Daarnaast droomt Verstegen vooral van een selectie voor Gent-Wevelgem/GP André Noyelle, een UCI Nations Cup-wedstrijd in eigen streek. “Ik hoop echt dat ik er straks bij ben. Bijna drie vierde van mijn trainingen gaan over de wegen van deze klassieker. Ik ga niet zeggen dat ik er elke steen weet liggen, maar veel zal het toch niet schelen (lacht). Ik besef dat de plaatsjes duur zijn, want we zitten met een pak sterke junioren, maar ik heb nog enkele weken om mezelf te bewijzen. Ik zal er alles aan doen om te tonen dat ik er klaar voor ben”, besluit de leerling automechanica aan het VTI van Brugge. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten