Junior Gilles Van Neste komt dit seizoen niet veel meer in actie

Gilles Van Neste combineerde de koers deze zomer met een vakantiejob. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Stijn Moerman

De 18-jarige Gilles Van Neste is de laatste weken op zoek naar zijn betere vorm. “Ik mag tevreden terugblikken op mijn seizoen, maar ik voel dat het wat op is”, aldus de junior van de Molenspurters Meulebeke die de koersen deze zomer combineerde met een vakantiejob.

“Het beste is er wat af na lang en zwaar seizoen”

“Ik rijd de laatste weken niet zo goed meer”, aldus Gilles Van Neste. “In augustus heb ik nog aan twee interclubs deelgenomen, maar geen van beiden heb ik kunnen uitrijden. Ik voel dat het wat op is. Ook de combinatie met mijn vakantiejob bij Ardo in een ploegendienst zal wel een rol gespeeld hebben. Afwisselend ‘s ochtends en ‘s avonds werken is niet evident en ik ben er ook constant in beweging, want ik moet er voornamelijk dozen van tien kg op paletten stapelen. Gelukkig ben ik nu bezig aan mijn laatste week.”

Goede start

Ondanks de huidige mindere vorm blikt de 18-jarige Ruiseledenaar toch tevreden terug op zijn seizoen. “Uiteraard had ik gehoopt op iets meer, maar ik ben toch redelijk tevreden. Van maart tot begin mei ging het heel goed in vergelijking met vorig jaar. Toen kon ik helemaal niet mee, nu heb ik een paar keer top 20 gereden en finishte ik in Westkerke zelfs op de 14de plaats. Ik reed ook enkele goede interclubs, maar vaak werd ik in die wedstrijden door pech teruggeslagen.”

“Mijn winter was niet ideaal door problemen met mijn knieën”

“Het is wel zo dat ik geen ideale winter heb gehad. Ik heb een tijdlang gesukkeld met mijn knieën doordat mijn fiets verkeerd stond afgesteld. Op die manier heb ik een kleine twee maanden van mijn voorbereiding gemist. Of het daardoor is dat het vat nu wat leeg is? Geen idee.”

Industrieel ingenieur

“Maar het is ook het eerste seizoen dat ik zoveel getraind en gekoerst heb. Ik ben pas begonnen als tweedejaarsnieuweling en vorig seizoen viel door ziekte grotendeels in het water. Mijn basis is dus nog niet zo breed. Het beste is er wat af na een lang en zwaar seizoen. De verwachtingen voor de rest van deze campagne liggen dus niet zo hoog meer. Ik zal hier en daar nog wel een koers meepikken, maar veel zullen het er niet meer zijn”, besluit Gilles, die straks aan zijn eerste jaar industrieel ingenieur start aan UGent campus Kortrijk. (SM)