Julie Hendrickx genoot van de koersen in Denemarken”

Julie Hendrickx wil tijdens de winter met enkele beachraces de conditie onderhouden. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Eerstejaarsnieuwelinge Julie Hendrickx (15) zette afgelopen weekend in Mazenzele een punt achter haar wegseizoen. De Bredense zal na een paar weken verdiende rust wel nog aan de start verschijnen van enkele beachraces. “Het is leuk om in de winter zo de conditie te onderhouden.”

Julie Hendrickx mikt alleszins tevreden terug op haar eerste seizoen bij de nieuwelingen. Toch kreeg ze regelmatig met pech af te rekenen, ook zondag in Mazenzele nog. “Ik was sowieso al niet helemaal in topvorm, omdat ik last heb van een verkoudheid. We waren met zes meisjes in een ontsnapping en ik kon goed meerijden. Ik moest wel veel kopwerk doen en had al een gat moeten toerijden.” Vlak voor de laatste ronde viel de renster van Urbano-Thijs CT weg uit de kopgroep. “Ik kreeg opeens kramp en een platte band tegelijk. Mijn benen waren helemaal verkrampt.”

Vijf wedstrijden in drie dagen

Dit voorjaar trok Hendrickx met haar goede vriendin Fien Masure – en haar ploeg – naar een wedstrijd in Denemarken. Op drie dagen tijd werkten ze vijf wedstrijden af. “Dat was een leuke ervaring, al had ik in die periode net een zware hoest. Volgend jaar ga ik zeker terug.” Vooral de aanvallende manier van koersen sprak de jonge renster uit Bredene aan. “Het is helemaal anders dan bij ons, ik heb ervan genoten. De hele tijd wordt er volle bak gekoerst. Hier heb je meer rensters die nooit willen meewerken, op het PK vond ik het bijvoorbeeld heel frustrerend hoe iedereen naar elkaar keek.”

“Ik wil in het nieuwe seizoen ook meer klimkoersen rijden. Op een lastiger parcours is het gemakkelijk om het verschil te maken”

Volgend seizoen komt Julie Hendrickx uit voor Onder Ons Parike. “Dat betekent dat ik meer koersen zal kunnen rijden in het buitenland. Nederland, Spanje, Denemarken en Duitsland staan normaal op het programma. Ik wil in het nieuwe seizoen ook meer klimkoersen rijden. Op een lastiger parcours is het gemakkelijk om het verschil te maken.”

Strandraces

Na het wegseizoen geniet de eerstejaarsnieuweling van een drietal weken rust. “Daarna begin ik weer op te bouwen naar de beachraces. Het is leuk om in de winter zo de conditie te onderhouden én het is nooit ver van huis natuurlijk.” Julie Hendrickx staat zonder specifieke ambitie aan de start, maar probeert zich uiteraard wel te onderscheiden. “Op de kampioenschappen wil ik zeker goed zijn. Vorig jaar heb ik een stuk of vijf beachraces gereden, nu zullen dat er waarschijnlijk iets meer zijn.”