Joran Vermet koerst volgende donderdag in eigen Koekelare

Joran Vermet. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Koekelarenaar Joran Vermet is bezig aan zijn laatste seizoen als belofte. De wielrenner van CT Houtland-Westkust kon begin juli onverwachts triomferen in Oostnieuwkerke en staat op donderdag 6 september aan de start van zijn thuiskoers.

“Mijn seizoen verloopt redelijk goed”, begint de vierdejaarsbelofte. “In het begin heeft het een tijdje geduurd vooraleer ik weer kon meedoen voor de prijzen. Ik had wat koersritme nodig”, verklaart Vermet. “De laatste maanden loopt het wel vlotjes. Dat ik kon winnen, had ik echter niet verwacht. In Oostnieuwkerke, een deelgemeente van Staden, waren er in het begin vele ontsnappingspogingen. Rond de vijfde ronde vormde zich er een kopgroep waaronder enkele, sterke renners zoals Kenny Constant en Giel Bruyneel. Ik kon mijn wagonnetje aanpikken en vlot meedraaien.”

“Er zullen veel supporters aanwezig zijn. Zo goed als heel mijn familie woont daar of is van daar afkomstig”

“In de finale konden een paar renners uit het peloton de overstap maken tot bij ons. In de laatste ronde kon ik mijn duivels ontbinden. Ik kon alleen wegrijden en tot mijn eigen grote verbazing kon ik het volhouden tot aan de meet. Ik hield een tiental seconden over op de tweede in de uitslag, de wederoptredende Berne Vankeirsbulck. Lange, rechte stukken zijn mijn ding. Daarop kan ik mijn krachten het best uitspelen”, stelt de renner van CT Houtland-Westkust vast. “Mijn zegetotaal is door die overwinning aangedikt tot nummer dertien. Het was al een tijdje geleden dat ik nog eens de handen in de lucht mocht steken. Als eerstejaarsbelofte kon ik winnen in Oostende, maar sindsdien bleef de zegeteller op twaalf steken.”

Ploeg trouw blijven

“Op zes september start ik in het eigen Koekelare. Dat is toch wel speciaal”, vindt Joran. “Er zullen veel supporters aanwezig zijn. Zo goed als heel mijn familie woont daar of is van daar afkomstig. Vorig jaar kon ik helaas niet meedoen doordat ik net was begonnen met werken”, vertelt de oud-student autotechnologie van hogeschool Vives. “Twee jaar geleden, toen Mario Willems de overwinning behaalde, eindigde ik als zesde. Drie jaar geleden werd ik 16de. Ik hoop om straks mijn uitslag te verbeteren. Ik wil een goede koers rijden en zal proberen met de juiste ontsnapping mee te zijn. Zoals elke keer wil ik er het maximale uithalen. Zeker nu het einde van het seizoen nadert. Normaal zal ik mijn ploeg trouw blijven. Ik ben op mijn gemak. Ik voel geen druk om koersen te combineren met mijn werk in een garage in Wevelgem”, besluit de sympathieke renner. (JV)

Elite zonder contract en beloften in Koekelare. Donderdag 6 september 2018. Organisator: Wielersportcomiteit Koekelare. Start om 16 uur en voorziene aankomst omstreeks 18.30 uur. Prijsuitreiking in Taverne Het Hoekje. Parcours (110 km of 20 ronden): Dorpstraat, Zuidstraat, Veldstraat, Litterveldstraat, Sterrestraat, Oostmeetstraat, Noordomstraat, Moerestraat.