Jonge Duitser verovert de leeuwentrui in Koolskamp

© Foto Coghe
Redactie KW

Steimler is op vandaag geen grote naam, maar volgens kenners is hij een renner om in het oog te houden.

Koolskamp Koers is een kermiskoers met een groot sportief en ontspannend gehalte. De organisatie slaagde er weer in om acht pro-tour ploegen aan de start te krijgen. De toppers waren erop belust om zich op de rijke erelijst te fietsen. Daarnaast is het een ontspannend gebeuren, want de mensen van het Feest- en Sportcomité halen alles uit de kast om van deze wielerhoogdag een lieve lust te maken voor een feestvierend Koolskamp.

Winst voor Steimler

Dat het publiek niet meer rijen dik staat, dat is al enkele jaren een feit. Toch lokte de nazomer heel wat kijklustigen naar Koolskamp, ondanks de televisie-uitzending. Het publiek bevond zich in kermissfeer en trok van het ene café naar het andere. Ze genoten op de gelegenheidsterrasjes en smulden van de kraampjes.

De bookmakers wreven zich in de handen. Jannik Steimler, een jonge Duitser van Deceuninck-Quick Step reed hier solo over de eindstreep in de Tieltsestraat. Hij mocht de bloemen, de kussen en de leeuwentrui in ontvangst nemen. Steimler is de derde Duitser in de 104-jarige geschiedenis van de koers die Koolskamp veroverde.Steimler is op vandaag geen grote naam, maar volgens kenners is hij een renner om in het oog te houden. Hij haalde het voor Jumbo-rijder Timo Roosen en diens ploegmaat Dylan Groenewegen.

Hoogdag voor Emiel Vermeulen

De lokale bevolking kon dit jaar voor de vijfde keer de lokale Emiel Vermeulen aan het werk zien in eigen gemeente. Emiel maakt van Koolskamp Koers zijn sportieve hoogdag. De plaatselijke renner had al vier keer een plaats in de top tien. Hij voegde er voor het oog van zijn supporters nog een vijfde keer aan toe.

Als renner van een bescheiden ploeg nestelde hij zich tussen de groten en werd knap zevende. Koolskamp mocht feestvieren. Zo was er een after-party in Den uit. Aan de Zwaan was er nog een lange tijd een plaatselijke omleiding.

(JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier