"Ik voelde me heel goed in de finale, maar zeker van je stuk ben je echter nooit. Vanuit de volgwagen gaf sportdirecteur Bart Leysen me de raad om het eens alleen te proberen. De beurten die Eekhoff op kop afwerkte, werden alsmaar korter en minder krachtiger. Daardoor begon onze snelheid beetje per beetje af te botten. Ik ging dan maar aanvallen en sloeg meteen een kloofje. Bovendien had ik afgesproken met enkele vrienden dat ik daar ging versnellen. Twee vliegen in één klap dus", lachte Jonas Rickaert.

Na de zone van het Prinsenbos trokken Rickaert en Eekhoff samen naar de Citadel, waar de ontknoping volgde. "Uiteindelijk had ik nog een beetje steun van hem zodat ik wat reserves kon opbouwen in de slotkilometers. Deze wedstrijd ligt me wel. Heerlijk is het, dat stof vreten. Echt waar, daar kick ik op. Ik ben heel tevreden dat ik vuil over de meet kom. In de Ronde van Vlaams-Brabant van afgelopen week liep het ook al goed voor mij. Daar won ik de derde rit. Onze ploeg deed het toen ook schitterend door er alle etappes te winnen. Deze zege vandaag is wel de mooiste tot nu toe. Ik hoop dat we nu kunnen blijven koersen tot het einde van het seizoen", besloot Rickaert.

(Belga)

"Ik voelde me heel goed in de finale, maar zeker van je stuk ben je echter nooit. Vanuit de volgwagen gaf sportdirecteur Bart Leysen me de raad om het eens alleen te proberen. De beurten die Eekhoff op kop afwerkte, werden alsmaar korter en minder krachtiger. Daardoor begon onze snelheid beetje per beetje af te botten. Ik ging dan maar aanvallen en sloeg meteen een kloofje. Bovendien had ik afgesproken met enkele vrienden dat ik daar ging versnellen. Twee vliegen in één klap dus", lachte Jonas Rickaert.Na de zone van het Prinsenbos trokken Rickaert en Eekhoff samen naar de Citadel, waar de ontknoping volgde. "Uiteindelijk had ik nog een beetje steun van hem zodat ik wat reserves kon opbouwen in de slotkilometers. Deze wedstrijd ligt me wel. Heerlijk is het, dat stof vreten. Echt waar, daar kick ik op. Ik ben heel tevreden dat ik vuil over de meet kom. In de Ronde van Vlaams-Brabant van afgelopen week liep het ook al goed voor mij. Daar won ik de derde rit. Onze ploeg deed het toen ook schitterend door er alle etappes te winnen. Deze zege vandaag is wel de mooiste tot nu toe. Ik hoop dat we nu kunnen blijven koersen tot het einde van het seizoen", besloot Rickaert.(Belga)