Jens Vandenbogaerde wint Grote Kermisprijs Spiere-Helkijn

Redactie KW

Bij de start legde men binnen het peloton van 56 renners meteen een moordend tempo op waardoor het peloton al na enkele kilometers in vier groepen werd opgesplitst.

Een deel van de tweede groep zou na vijf van de zeventien af te leggen ronden nog terug voorin aansluiten waardoor we een kopgroep van 25 renners telden. De Amerikaan John Mccann, vorig jaar winnaar is Spiere, probeerde het dan even in zijn eentje maar zijn poging werd gekortwiekt.

Op zes ronden van het einde gingen met Sven Claerhout, Joren Touquet, Mario Willems, Jens Vandenbogaerde, De Brit Dante Carpentier, de Fransman Julien Vanhaeverbeke, Maximilaan Picoux en Steven Moons acht renners in de aanval. Terwijl Joren Touquet vooraan wegviel wegens pech telden de zeven één minuut voorsprong op drie ronden van het einde.

Dan ontbond Joeri Calleeuw achteraan zijn duivels en met Kim Borry en de Fransman Nicoals Moncomble slaagde hij erin om in de slotkilometer aan te sluiten voorin. Net voor de laatste bocht en op 450 met van de eindstreep zette Jens Vandenbogaerde al de spurt in en nam enkele lengten voorsprong die voldoende bleken om zijn 16de seizoenzege te behalen. Een verbazend sterke Joeri Calleeuw werd nog tweede voor Mario Willems.

(WO)

2408-Spiere-Helkijn

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier