Jens Vandenbogaerde verlengt zijn provinciale titel in Ruddervoorde

De winst was voor Jens Vandenbogaerde. © GS
Redactie KW

Op de Baliebrugge in Ruddervoorde gingen 85 eliterenners zonder contract en beloften van start. 46 renners zouden onder elkaar uitmaken wie de nieuwe provinciaal kampioen zou worden als opvolger van Jens Vandenbogaerde uit Nieuwkerke.

Er werden 16 ronden van 8,08 km ofwel 123,280 km meter afgelegd. Al van in de eerste ronde werd het tempo hoog gehouden en al snel werd er een kopgroep gevormd met 10 renners: Richie Denolf, Kenny Constant, Niels Nachtegaele, Giel Bruneel, Koen Demuynck, Michiel Van Der Bauwhede en de beloften Mathieu Vansteenkiste, Johan Jacobs, Peter Barusevicus, Matthias Barnet en Jez Mccann.

Ze kregen een maximale voorsprong van 55 seconden, maar in de zevende ronde was er een hergroepering waarbij Michiel Van De Bauwhede enkele meters voor het peloton reed. Net voor het begin van de 13de ronde kwam er een nieuwe ontsnapping met Jaron Wydooghe, Dries Claes, Niels Nachtergaele, Jens Vandenbogaerde, Thomas Deceuninck en Gill Meheus. Bij het begin van de 13de ronde hadden ze een voorsprong van 26 seconden.

Ontsnappingen counteren

Duidelijk werd toen reeds de kaart getrokken van Jens Vandenbogaerde van Meubelen Gaverzicht-Glascentra. Ploegmakkers David Geldof, Balcaen Manolito Arsen en Thierry Declercq hadden zich op kop gezet van het peloton om de snelheid te drukken en ontsnappingen te counteren. Jens Vandenbogaerde had in iedere ontsnapping een belangrijk aandeel.

De zes renners bleven bijeen en in de sprint toonde Jens Vandenbogaerde zich de sterkste. Hij mag zijn titel van provinciaal kampioen, die hij vorig jaar in Waregem won, voor een jaar verlengen. De tweede plaats was voor Niels Nachtegaele en het brons was voor Dries Claes.

Het einde van de wedstrijd werd ontsierd door een zware val van Davy Commeyne. Hij liep een sleutelbeenbreuk en een hersenschudding op. De renner werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere verzorging.

Twaalfde overwinning van het jaar

Voor Jens is het zijn 12de overwinning van dit jaar. “Het zou toch een beetje raar doen om deze mooie witte trui niet meer te mogen dragen. Nochtans verliep het begin van de wedstrijd een beetje moeilijk voor mij. Pas naar het einde toe begon ik in mijn ritme te komen”, wist hij te vertellen.

“Toen de definitieve ontsnapping tot stand kwam, was het zeker in mijn voordeel. Ik moest niet langer iedere aanval beantwoorden en kon ik meer mijn stempel drukken op het eindverloop van de wedstrijd. Zo kon ik Dries Claes nipt kloppen in de sprint en zo de titel van provinciaal kampioen behouden.”

Meer renners verwacht

“Het mooie weer had zeker een aandeel in de mindere opkomst van de renners”, weet voorzitter van Apegem Sportief Filip Hellebuyck te vertellen. “Ik had meer deelnemers verwacht, maar we hebben toch een mooie wedstrijd gezien, zeker naar het einde toe. We hebben zeker de gedoodverfde winnaar gekregen met Jens Vandenbogaerde.”

Voor Apegem was dit het derde PK in één jaar tijd. “Of dit voor herhaling vatbaar is, zullen we pas op een van de volgende vergaderingen bespreken en beslissen. We gaan zeker voor het PK tijdrijden en voor de andere wedstrijden zien we wel. Het moet financieel haalbaar zijn om deze wedstrijden te organiseren.”

(GST)

Top 10

1. Jens Vandenbogaerde

2. Niels Nachtergaele

3. Dries Claes

4. Michiel Van Der Bauwhede

5. Jaron Wydooghe

6. Gill Meheus

7. Jari Vandenbussche

8. Cédric Defreyne

9. Nick Vandenberghe

10. Jo Maes

Bekijk hieronder de volledige uitslag:

Uitslag Ruddervoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier