Jens Vancauwenberghe verzamelt pak ereplaatsen

Jens Vancauwenberghe, hier aan de slag op het clubkampioenschap in Deerlijk, won al 20 wedstrijden in zijn wielercarrière. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Jens Vancauwenberghe is aan een mooi seizoen bezig, hij rijgt de ereplaatsen aaneen. Vorige maand behaalde de Bellegemnaar ook zijn eerste overwinning bij de nieuwelingen in Merelbeke.

“Merelbeke was de 20ste overwinning uit mijn carrière, maar de eerste bij de nieuwelingen. Het was uiteindelijk een heel gesloten koers. In de laatste ronde was er nog een renner voorop en hij had een meter of 50. Ik maakte er een langgerekte sprint van waarbij ik hem wist in te halen en de rest van het peloton achter me kon houden. Dat was natuurlijk een mooi moment, maar ik probeer er wel kalm bij te blijven. Het zou leuk zijn als ik dit jaar nog een paar overwinningen kon boeken, maar dat zien we dan wel”, aldus de tweedejaarsnieuweling. Naast zijn overwinning verzamelde Vancauwenberghe ook al heel wat ereplaatsen, waaronder een dertiende plaats op het Vlaams kampioenschap in Laarne en een achtste stek in Orroir. Om er maar enkele op te lijsten…

Die overwinning in Merelbeke was een mooi moment, maar ik probeer er wel kalm bij te blijven

Afgelopen weekend werkte de Bellegemnaar de Prins der Nieuwelingen in Bonheiden af. Hij reed voortdurend attent voorin, maar de wedstrijd stevende toch af op een bijna onvermijdelijke massasprint. Enkel winnaar Alec Segaert kon nog net de dans ontspringen en met een kleine voorsprong aankomen. Jens finishte als tiende van het peloton, dat leverde hem een verdienstelijke elfde plaats op. “Nu is het tijd om een klein beetje rust in te bouwen, zodat ik mijn niveau voor de rest van het seizoen kan aanhouden. Het is echt de bedoeling om de regelmaat in mijn prestaties verder te zetten. Daarnaast kijk ik ook wel uit naar het Belgisch kampioenschap in Lendelede van eind juli. Een BK op zo’n korte afstand van huis kom je niet zo veel tegen en de lichtjes hellende aankomstlijn moet me ook wel liggen. Een toptienplaats is volgens mij wel mogelijk”, verklaart de leerling elektriciteit aan het PTI Kortrijk.

Lastige omlopen

De renner van Gaverzicht-Be Okay voelt zich het best in zijn sas op lastige omlopen en zoekt ook wel een beetje die wedstrijden op, in de mate van het mogelijke. Binnen enkele weken staan alvast de Beker van België in Frasnes en de klimkoers in Herbeumont op het programma. Misschien kan Jens zich ook nog eens voor eigen volk tonen in de tijdrit van de West-Vlaanderen Cycling Tour eind augustus, al valt nog af te wachten of de plaatselijke renner hiervoor geselecteerd zal worden. (RRK)