Jens Keukeleire wint Baloise Belgium Tour

Jens Keukeleire en zijn zoontje Lou. © (Foto Belga)
Redactie KW

Net als vorig jaar heeft Jens Keukeleire de Baloise Belgium Tour naar zijn hand gezet. In 2017 deed hij dat als lid van de nationale selectie, deze keer reed hij voor Lotto Soudal. Zijn team domineerde de Ronde van België. André Greipel won de eerste twee etappes. Jelle Vanendert pakte de bloemen in de koninginnenrit, waarin Keukeleire tweede werd. Keukeleire zette ook een goede chrono neer in de individuele tijdrit, en net die twee elementen zorgden ervoor dat de West-Vlaming huiswaarts trekt met de blauwe leiderstrui.

“Als eindwinnaar van vorig jaar begon ik zeer gemotiveerd aan deze editie. Ik had wel in mijn achterhoofd dat ik wel eens opnieuw kanshebber zou kunnen zijn voor de eindzege”, meldde Keukeleire. “Dit is alvast een toffe manier om het tweede deel van het seizoen te starten. Ik werd in het begin van het jaar ziek en sukkelde van de ene tegenslag naar de andere. Ik trainde echter keihard om er weer te staan en dat is dus nu te zien.”

Het deelnemersveld was met slechts drie WorldTour-teams kwalitatief niet zo sterk, maar Lotto Soudal imponeerde wel. “Dat is zo. Wij hebben heel deze koers naar onze hand gezet. De eerste twee ritten was André Greipel de sterkste. Ik was niet slecht in de tijdrit en dan werden Jelle Vanendert en ik nummer één en twee in Wanze. Alles klopte en de puzzelstukken vielen perfect in elkaar”, stelde Jens Keukeleire.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.