Jens Dalle mikt nu op zege in interclub

Jens Dalle. (foto Gino Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Jens Dalle (16) is aan een uitstekend 2019 bezig! De tweedejaarsnieuweling uit Diksmuide mocht dit seizoen al vier keer het zegegebaar maken, de laatste keer was afgelopen zondag in Egem! En daar hoeft het niet te eindigen, want de renner van Onder Ons Parike blijft ambitieus. “Ik zou dit seizoen graag nog eens een interclub winnen.”

Het seizoen is al mooi geweest voor Jens Dalle. De eerste koersen was het nog wat zoeken naar de goede vorm, maar al snel kwam hij helemaal onder stoom. “Ik ben dan ook ontzettend tevreden met mijn prestaties van de afgelopen maanden!” vertelt een enthousiaste Dalle. “Vier keer gewonnen, één keer tweede, twee keer derde, vierde in de Prins der Nieuwelingen, derde Belg in het eindklassement van de IBYT Tour…. Daar had ik vooraf voor getekend.”

Zijn (voorlopig) hoogtepunt kende de tweedejaarsnieuweling in de kermiskoers van Kruishoutem eind mei. In een spurt met vier haalde hij het voor de Nederlander Moreno Tak en zijn ploegmaat Jonas De Schampheleire. “Voordien had ik al tegen het team gezegd dat ik die dag zou winnen”, lacht Jens. “Al had ik dat beter niet gedaan, want tijdens de koers voelde ik me helemaal niet super. Ik probeerde me dan ook zoveel mogelijk te sparen. Tot er in de finale twee Nederlanders weg sprongen en ik mee schoof. Samen kwamen we bij mijn eerder ontsnapte ploeggenoot en op het einde bleek ik de sterkste. En zo is mijn voorspelling toch uitgekomen. Dat maakt het eigenlijk nog een tikkeltje specialer.”

En daar hoeft het niet bij te blijven. Dalle voelt dat hij naar een tweede piekmoment toegroeit. Dat bewees hij vorig weekend met winst in Egem. Hij hoopt nu ook nog eens te kunnen scoren in het grotere werk. “Ik zou heel graag nog eens een interclub op mijn naam kunnen schrijven. Ik ben er al eens dichtbij geweest, dus het zit er zeker in én de vorm is uitstekend! De komende weken krijg ik nog wel wat kansen. Ik denk dan aan de West-Vlaanderen Cycling Tour en de Keizer der Nieuwelingen. Daar wil ik top zijn.”

Veranderd van ploeg

Dat Jens zo sterk presteert, heeft voor een stuk te maken met zijn overgang naar Onder Ons Parike. “Omdat Soenens-Booom ermee ophield, moest ik wel op zoek naar een nieuwe ploeg. Maar eerlijk gezegd was ik dat sowieso al van plan. Bij mijn oude team werden we een beetje aan ons lot overgelaten en dat is nu helemaal anders. Een uitstekende begeleiding, toffe ploegmaten, een goede sfeer…. Volgens mij kon ik nergens beter zitten.”